Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid Kaag

09-06-2021 09:31

D66-leider Sigrid Kaag

Mevrouw Kaag,

Vanaf 14 oktober 2004, goed twee weken voor de islamitische moordaanslag op columnist en filmmaker Theo van Gogh, moet PVV-leider Geert Wilders 24/7 maximaal worden beveiligd om te voorkomen dat zijn hoofd er wordt afgehakt.

Op 2 september 2004 had Geert Wilders de VVD-fractie verlaten, nadat hij geweigerd had zich aan de fractiediscipline te houden en net als de rest van de VVD-fractie vóór de eventuele toetreding van Turkije tot de EU te stemmen.

Sindsdien houdt Geert Wilders er, ten koste van zijn eigen vrijheid, duidelijke standpunten op na over het wegsturen van geradicaliseerde moslims naar hun eigen land, de komst van duizenden als vluchtelingen vermomde Afrikaanse gelukszoekers en het terughalen van jihadbruiden die liever hier een fopstrafje ondergaan dan daar hun verdiende loon te krijgen.

Sindsdien worden de apenhersentjes van potentiële Volkerts door polder-zwaargewichten als CDA’er Doekle Terpstra met teasers als “Wilders is het kwaad dat gestopt moet worden” vergiftigd.

Sindsdien maakt ook een groot deel van de Nederlandse pers Geert Wilders uit voor ‘xenofoob’, ‘racist’, ‘extreemrechts’ en ‘nazi’.

En dan zegt Geert Wilders één keer iets onaardigs over de Nederlandse pers (“Tuig van de richel”) en dan komt u dágen later op uw persoonlijke Twitter-account met een statement in dat platitude-Nederlands van u waar – let op, hier volgt een bestaande uitdrukking, géén seksuele fantasie – mijn broek van afzakt.

“Opnieuw een giftige aanval van Wilders op de pers. Dit is een aanval op ons allemaal. En op onze vrijheden. Meer dan ooit moeten we die juist beschermen. Dat zijn we aan onze democratie verplicht.”

Hoezo valt Geert Wilders ons allemáál aan als hij journalisten ‘tuig van de richel’ noemt?

Welke vrijheden tast Geert Wilders precies aan als hij journalisten ‘tuig van de richel’ noemt?

Waarom moeten we onze vrijheden meer dan ooit beschermen (anders dan tegen de klimaatmaffiosi, de asielzoekersindustrie en de eurofiele machtswellustelingen)?

Wie zijn eigenlijk die ‘we’?

En nog concreter: hóe gaat ú onze vrijheden beschermen?

MobileMobile

Door een beschaafde variant van de Doekle Terpstra-uitspraak te twitteren? In de hoop dat er ergens in de islamitische wereld eentje de martelaar wil uithangen? Of dat bij extreemlinks in Nederland iemand die klem heeft gezeten bij de geboorte net zo beroemd wil worden als Volkert van der Graaf?

Het lijkt slechts platitude-Nederlands, wat u uw persjuffer voor uw Twitter-account dicteerde, maar in werkelijkheid is het puur eh… gif.

Als ik vertrouwen in de rechtsstaat zou hebben, zou ik zeggen: “Kaag is het kwaad dat gestopt moet worden.”

Maar ik denk niet dat ik er net zo makkelijk vanaf zou komen als Doekle Terpstra.

Dus ik hou het bij: wie zíjn die 1.237.897 mensen die, mede door een maandenlange propagandacampagne bij het tuig van de richel, op dat monster stemden?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Dan kan iedereen zien wie u bent.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed (die 10% krijgt) of via mevrouw Dijkgraaf (die 50% pakt, minstens).