U zond in, weekendeditie: ‘overheid heeft Het Nederlandse volk in gevaar gebracht’

13-06-2021 10:33

Herman Brusselmans is natuurlijk een zeer onderhoudend schrijver en dat maakt hem de vakman die hij is. Maar hebben we er wel eens over nagedacht hoe dat komt? Hij gebruikt heel vaak beladen termen die boven komen drijven als een Hollandse hysterische aanstellerijgolf weer eens iets meent te hebben bedacht om zich omhoog te werken ten koste van de provinciaal. En in cultureel opzicht voelen zich de Vlaamse steden zich dan het meest uitgedaagd.

Dan komt Herman. Gooit de centrale woorden zoals “negerin” in een andere context, verburgerlijkt het geheel zodat het beter polariseert tegenover de luie moralistische Hollander, neemt een bad, laat zijn hond ergens schijten, voegt nog wat vileinheden toe en klaar.

Belg op oorlogspad. Het is niet slecht hoor. Maar kan deze schrijver ook iets anders dan het culturele brandje wat al bijna tweehonderd jaar woedt brandend houden? Mogen we eens genieten van Gentse superioriteit zonder de karikatuur van de Hollandse culturele onderklasse erbij te betrekken?

Laat Herman zijn hond eens over zijn eigen schoenen plassen bijvoorbeeld terwijl hij met zijn verstopte been-aderen in een Gentse steeg staat te roken.

Wat is een vrijdenkend mens toch gevangen in oude cultuurhaat bedoel ik maar te zeggen.

***

Vrij 11 juni 2021

KOMEDIANT GRAPPERHAUS

Het betreft het vragenuurtje van de 2e kamer op dinsdag 8 juni 2021.

Grapperhaus zit in vak K te wachten op het beantwoorden van een vraag van kamerlid mevr.Michon-Derkzen.

14.38 uur krijgt de minister het woord van voorzitter Bergkamp.

Grapperhaus doet zijn mondkapje om, staat op en loopt drie stappen naar het spreekgestoelte in dat zelfde vak K, waar verder niemand aanwezig is.
Vervolgens doet hij zijn mondkapje weer af, en neemt het woord.

Gòhhhh…… wat deugd deze man toch !!!!!!!

Kijk op volgende link, en vermaak u met dit theaterstukje;

https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/vragenuur-357

***

Jammer dat wij Nederlanders niet op aan kunnen Deze Nederlandse overheid heeft Het Nederlandse volk in gevaar gebracht door, ISIS tuig terug te hallen naar Nederland.

Een delegatie van ministers van buitenlandse zaken, nog wel, Deze ministers hebben niet geluisterd naar het Nederlandse volk. Wat moet men met zo’n delegatie? die voor het Nederlandse kabinet werkt en voor het Nederlandse volk?? Deze ISIS vrouwen zijn zelf naar Syrië vertrokken, en nu mogen de Nederlanders er voor op draaien.

Ik vind dit zelfs naïef.

Dat er in Nederlandse Nederlanders iets mee gaat gebeuren, terwijl de ISIS vrouwen hier bivakkeren en alles krijgen, dat vind men niet erg.

Dat noem ik landverraad je eigen mensen ingevaren brengen.

Groeten

***

Beste krant,

Ik schrijf dit artikel om mijn mening te geven over wat er gebeurt inhet conflict tussen de Spaanse staat en Catalonië.

De wereld moet weten wat er aan de hand is, zodat Spanje niet straffeloos kan optreden tegen de democratische wens van de Catalanen, waarbij de mensenrechten worden geschonden.

Dank u wel.

COËXISTENTIE SPANJE-CATALONIË?

Spanje is een staat die is voortgekomen uit een 40 jaar durendefascistische dictatuur die nooit een overgang naar democratie heeft gemaakt.
In die tijd werden de namen van de instellingen veranderd, maar alles ging door met dezelfde ideologie.
Het fascisme is nog steeds geworteld in alle structuren van de staat, zelfs tegenover de regeringen die uit de stembus zijn gekomen.
Deze pressiegroepen, die bereid zijn hun politieke en economische macht niet te verliezen, zijn degenen die werkelijk regeren.
De corruptie in Spanje heeft alarmerende proporties aangenomen. Het grootste deel van de Europese subsidies wordt verdeeld onder de bedrijven die deel uitmaken van dit corrupte systeem.
Politieke partijen, persoonlijkheden uit de hoogste kringen en de monarchie zelf zijn erbij betrokken.
De voormalige koning is naar Abu Dhabi gevlucht om aan de Zwitserse justitie te ontkomen, die een onderzoek tegen hem instelt wegens het hebben van rekeningen in belastingparadijzen en lege
vennootschappen voor het witwassen van geld. Geconfronteerd met dit alles heeft het Catalaanse volk, met zijn eigen geschiedenis en persoonlijkheid, gezegd: genoeg is genoeg.
Het is een van de drijvende economische regio’s van Europa, maar het wordt geplunderd, want het is de regio met het hoogste interterritoriale begrotingstekort van de hele EU.
Om Catalonië te onderwerpen, valt Spanje de economie, de instellingen, de taal en de cultuur van het land aan en, om de Catalaanse reactie het hoofd te bieden, worden fundamentele democratische rechten geschrapt en worden twitteraars, muzikanten, zangers en politici gevangengezet die alleen maar de ideeën hebben verdedigd waarvoor ze zijn verkozen.
Dit doet de ernstige situatie ontstaan dat er momenteel in Europa politieke gevangenen zijn! Er zijn zelfs hooggeplaatste militaire officieren die verkondigen dat 26 miljoen Spanjaarden moeten worden doodgeschoten om het land “schoon te maken”. In 2017 werd Spaanse politie erop uitgestuurd om Catalanen in elkaar te slaan die stemden in een referendum dat de Spaanse justitie probeerde te verbieden.
Er zijn 3000 mensen in afwachting van hun proces voor die referendumpoging.
De Europese instellingen zwijgen hierover. Gelukkig stellen de Catalaanse Europarlementariërs wat er gebeurt aan de kaak in het Europees Parlement.
Hoewel het Europees Parlement onlangs heeft gestemd voor de opheffing van de immuniteit van drie van hen, zoals Spanje wilde, met de bedoeling hen gevangen te zetten.
Wij hopen dat de Europese justitie een dergelijke wandaad zal voorkomen.
Spanje is in alle opzichten een mislukt land en zal niet te hervormen zijn tenzij het wordt opgeschud.
Catalonië wil gewoon anders functioneren dan Spanje doet.
Het wil scheiden op een overeengekomen manier, zoals zoveel Europese landen in de 20e eeuw hebben gedaan, door volwaardig lid van de EU te worden.

***

Zo 6 juni 2021.

De bevrijding van Sywert van Lienden op D-day bij Buitenhof.

D-day was/is de dag waarop de Wereld zich begon te bevrijden van de leugenaars en charlatans van het Nazi-regime, ten koste van vele jonge levens (soldaten).
Dat u uitgerekend op deze dag, uw hachje komt redden bij ‘Buitenhof’.

Je hebt een geweten, of je hebt het niet.
Daar tussen zit niets, en het geweten repareren is gods (CDA) onmogelijk.

M.vr.gr.
J. Hagedoorn

***

***

[email protected]