Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Richard de Mos

17-06-2021 09:31

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

Beste Richard,

Ik neem aan dat de champagne in Huize De Mos al een paar dagen tegen het plafond spuit.

Want het kan toch niet anders of het Openbaar Ministerie heeft besloten om de strafzaak tegen jou te seponeren?

Nu duidelijk is dat jij in vergelijking met de ‘fondsenwervers’ van het CDA (en de VVD, en D66) maar een kleine krabbelaar bent, lijkt me dat in een land dat zichzelf ziet als een keurig nette rechtsstaat de enige weg.

En ik neem aan dat je advocaat Peter Plasman de onderhandelingen over een vergoeding voor de materiële en immateriële schade die je geleden hebt nadat ze je ruim anderhalf jaar ten onrechte hebben weggezet als een crimineel binnenkort opent?

Ik weet wel dat jij zuivering van je naam veel belangrijker vindt dan een paar centen. Maar als het Openbaar Ministerie al een grote zak (belasting)geld geeft aan een zich journalist noemend terroristenliefje dat veroordeeld is omdat ze een vermeende moslimterrorist door valsheid in geschrifte hielp in zijn poging naar Nederland te reizen, lijkt een vrachtwagen vol euro’s me in jouw geval wel het minste.

Of ben je er niet zo zeker van?

Denk jij níet dat het Openbaar Ministerie al maanden de telefoon afluistert van Wopke Hoekstra, die 1,2 miljoen euro kreeg van schoolboekenboer en Soros-vriendje Hans van der Wind?

Denk jij dat er géén observatiesteams zijn gezet op Sigrid Kaag, die 1,35 miljoen euro kreeg van IT-miljonair Steven Schuurman?

Denk jij dat helemáál geen onderzoek wordt gedaan naar de manier waarop individuen en bedrijven (vaak via verhullende constructies met stichtingen, zoals bij het CDA én bij de VVD van Mark Rutte) goodwill -of meer- kopen bij andere partijen?

Denk jij dat het Openbaar Ministerie jouw twee boottochtjes met een bevriende ondernemer op het IJsselmeer wél gaat uitleggen als een misdaad en snoepreisjes van Wopke Hoekstra naar het World Economic Forum en Sigrid Kaag naar de Bilderberg-conferentie niet?

Denk jij dat het het Openbaar Ministerie de gevestigde macht niet durft aan te pakken en een luis in de pels als Richard de Mos hoe dan ook moet ‘hangen’?

Denk jij dat het Openbaar Ministerie, net als in het politieke proces tegen Geert Wilders, in dienst van de partijmaffia probeert om ‘de orde te herstellen’?

Ik denk het ook.

Ik denk dat Nederland stuk is.

Jij wordt nog net niet in een kerker gesmeten om de rest van je leven op water en brood te slijten, maar kapot moet je wel.

Net als Pieter Omtzigt.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Je weet zelf wel waarom. Iets met je bril…

PS2. In de nieuwe Nare Jongens Podcast gaat het over Deugen. Zit je dus niet in :-)

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed (die 10% krijgt) of via mevrouw Dijkgraaf (die 50% pakt, minstens).