Politiek

TPO Podcast (hopelijk tijdelijk) van Spotify verdwenen

23-06-2021 15:35

Update: we zijn er alweer. Duidelijk geen censuur.

 

Sinds woensdagmiddag is de TPO Podcast ineens van Spotify verdwenen. Wij kwamen hier achter nadat een luisteraar ons mailde en hebben zelf van Spotify geen bericht gehad. Omdat we geen bericht hebben gekregen en omdat er nog vele, vele, vele, vele, andere podcasts op Spotify staan die qua content en toon uit ongeveer hetzelfde vaatje tappen als de TPO Podcast gaan wij er vooralsnog niet vanuit dat de TPO Podcast van Spotify is gecensureerd.

Wie zoekt op Google naar plotseling van Spotify verdwenen podcasts komt veel meldingen tegen van podcastst die zijn verwijderd vanwege technische problemen met de XML-RSS-feed die wordt gebruikt om te podcast te uploaden of omdat de Spotify-algoritmes denken dat het een muziekuitzending is gecamoufleerd als podcast of andere vreemde technische problemen die kennlijk een podcast kunnen laten verdwijnen.

Then again, het is Big Tech, met nietsontziende algoritmes, dus zeker weten doe je het nooit.

We hebben de podcast-RSS-feed opnieuw ingediend en Spotify om opheldering gevraagd.

De TPO Podcast is altijd nog te beluisteren via SoundCloud, Apple/Google Podcast, andere podcastproviders en natuurlijk staan alle afleveringen op YouTube.

Hieronder alvast aflevering TPO Podcast 262 The Movie: