Politiek

Dagsluiting – Foto: Hugo de Jonge ziet eruit alsof hij een staatsgreep pleegt

25-06-2021 21:10

Hugo de Jonge.

Straaljagers scheerden vrijdagavond laag over het Binnenhof, de rest van het land kon geen contact meer krijgen met de residentie. Tanks rukten op naar het hart van de parlementaire democratie, demissionair minister-president Mark Rutte was spoorloos. Geruchten dat de moedige vorst, de vorstin en lieve prinsesjes onderweg waren naar Griekenland dan wel Groot-Brittannië namen hand over hand toe. De minister van Volksgezondheid was klaar met alle vernederingen die hem afgelopen jaar ten deel waren gevallen, besloot uit een ander vaatje te gaan tappen en kondigde een Bloemschoen Regime af op Nationale Televisie.

Nu ja, zomaar wat gedachten bij deze foto van Hugo de Jonge. Eén en ander bleek onschuldiger dan bovenstaande maar toch; het Torentje op de achtergrond, dat lullige vlaggetje en een kopje koffie. De iPhone en AppleWatch – de enige producten waar de CoronaApp feilloos op schijnt te werken – prominent in beeld. Als Hugo de Jonge ooit een greep naar de macht doet, zal het er zo uitzien.

Dan: Volksvertegenwoordigers en afgevaardigden vanuit de media gaan volgende week in gesprek over de persvrijheid. Volgens Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, moet het dan ook gaan over de taak van de NOS in het medialandschap. Want de NOS is een bedreiging voor onafhankelijke media (zoals De Telegraaf maar bijvoorbeeld ook TPO) omdat ze met belastinggeld óók actief is op internet. Wat Jansen betreft moet de politiek lef tonen en de digitale taak van de NOS inperken. Video met de baas van De T. hier.

Wat rest is een fragment uit Per Seconde Wijzer van BNNVARA. Presentator Erik Dijkstra – bekend van het plegen van een aanslag enige jaren terug op een bejaarde en gehandicapte dame die een leuk dagje had op een rondvaartboot van liefdadigheidsorganisatie De Zonnebloem – etnisch profileert een zwarte deelnemer aan het programma helemaal de moeder.

Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op!