Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan het kabinet

27-06-2021 14:05

GezondheidGezondheid

Beste mense,

‘We’ zijn er bijna!

Bijna hebben ‘we’ het moment bereikt dat zelfs de stemgerechtigden die op jullie partijen stemden door hebben dat jullie met een antropologisch onderzoek bezig zijn.

Sinds kort testen jullie hoe ver jullie bij de bevolking kunnen gaan om tóch nog serieus te worden genomen als ‘excellenties’.

Het CDA zette eerst minister Hugo de Jonge in.

Die maakte op Spotify een ‘prik-playlist’ aan.

Dat hij muziek van criminelen die het stemrecht is ontnomen promoot, vind ik al niet zo kosher. Maar dat die schoft ‘The Rhythm of the Night’ van Corona opnam in zijn lijst, is wel een regelrechte middelvinger naar mensen die getroffen zijn door het virus.

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

Het valt nog mee dat-ie ‘Time To Say Goodbye’ van Andrea Bocelli & Sarah Brightman niet als laatste nummer op zijn lijst heeft gezet, de nummer 1 uit de lijst met meest gedraaide muziek op crematies en begrafenissen. Dat hebben honderdduizenden Nederlanders immers de afgelopen vijftien maanden ook gehoord toen ze via livestreams afscheid moesten nemen van familie, vrienden en kennissen die stierven dankzij de clusterfucker van het CDA.

Daarna zette de VVD staatssecretaris Dilan Yesilgöz in.

Voor de vorm doet de VVD natuurlijk mee in het regenbooggeweld van week 25.

Maar met de manier waarop vervolgens die Kakelkip een travestiet parodieerde op het Binnenhof, werd op schandalige wijze de spot gedreven met de lgbtqia+-beweging.

En om het extra erg te maken en aan te tonen wat een ordinaire marktkoopvrouw het is, schreeuwde ze de man die haar hakken-act vastlegde op beeld de volgende dag toe: “Bedankt hè, voor dat kutfilmpje!”

“Kutfilmpje”!

Een staatssecretaris!

Alsof dat allemaal niet genoeg was, zette het CDA met de volgende joker in: Ferd ‘anderrhalve meter my ass’ Grapperhaus.

Die kon natuurlijk als minister van Justitie en Veiligheid niet met criminele rappers op de proppen komen, dus die besloot het (tijdelijke, let maar op) einde van de mondkapjesplicht te ‘vieren’ met een variant op… een kinderliedje.

‘”Zeg mondkapje, waar ga je hene.”

Echt, jullie kennen echt geen enkele schaamte meer.

Ik maak me grote zorgen om de toekomst.

Want what’s next?

Dat D66 ook mee gaat doen aan deze race to the bottom?

Dat minister Sigrid Kaag bij ‘Buitenhof’ gaat twerken voor Twan?

Ik krijg opeens zó’n zin in nieuwe verkiezingen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje voor jullie allemaal. Snel uitpakken!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.