Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de KNVB

28-06-2021 09:31

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

Beste KNVB,

Ontsla Frank de Boer niet!

En als Frank de Boer zelf heeft bedacht dat een goed paard nog geen goede ruiter is en hij zelf zijn ontslag komt aanbieden: níet accepteren!

Want als jullie Frank de Boer zijn karwei laten afmaken, besparen jullie ons volgend jaar een hoop ellende.

Niet naar het WK in Qatar.

Niet al die vreselijke kutreclames van die supermarkten (en andere winkels).

Niet die zakkenvuller van een Ronald de Boer die in zijn rol als ‘ambassadeur’ van het WK in Qatar roept dat er ook rapporten zijn die zeggen dat er helemaal geen 6500 stadionbouwers zijn overleden tijdens of door hun werk.

Niet dat arrogante smoelwerk van Memphis Depay, die te laf is om na zijn wanprestatie de media te woord te staan.

Niet die politici die hier de poorten wijd open zetten voor het moslimfundamentalisme, maar dan opeens deugpunten gaan lopen scoren met obligate kritiek op het land dat het toernooi bij de FIFA-bobo’s heeft gekocht.

Niet dat gezeik over vermeend racisme van Georginio Wijnaldum.

Niet die op niets gebaseerde hooggespannen verwachtingen van een Nederlands elftal dat inmiddels in Europees verband een rechterrijtjeland is geworden.

Maar bovenal: geen Barbara Barend.

Het zelfbenoemde geweten van Nederland, dat vooraan staat om in elke microfoon die ze kan vinden lekker veilig een land als Hongarije te veroordelen wegens homofobe sentimenten, maar die blijkbaar letterlijk geen brood ziet in activisme tegen homofobe (mis)daden in eigen land.

Alleen al om te zorgen dat Barbara Barend eind 2022 niet wekenlang de Grote Deuger kan uithangen op televisie, is het beter dat Nederland zich niet kwalificeert voor het WK.

Nou, wie kan dat beter regelen dan Frank de Boer?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor ná de WK-kwalificatie.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.