Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sjoerd Sjoerdsma

01-07-2021 14:58

Beste Sjoerd,

Als D66’ers met een grote smoel door Hare Hooghartigheid Sigrid Kaag voor de bus worden gegooid, kan ik enig (tot veel) leedvermaak niet onderdrukken.

Neem advocaat Sidney Smeets.

Die zette Sigrid Kaag zélf op de kandidatenlijst, terwijl in brede kring bekend was dat Smeets er hobby’s op nahield die het beeld van die keurig nette burgermanspartij zouden kunnen schaden. Maar zodra de publiciteit over Smeets (ook toen dankzij Geenstijl) losbarstte, ging ze niet loyaal achter het net benoemde Kamerlid staan door bijvoorbeeld een bevriend bureau een flutrapportje te laten opstellen. Nee, ze dwong hem tot ‘vrijwillig’ aftreden, een halfjaartje wachtgeld en daarna een terugkeer naar zijn oude beroep, waarin hij de rest van zijn leven veroordeeld is tot het verdedigen van pedoseksuelen en andere viespeuken.

Dat vond ik wel lachen.

Want?

KlussenKlussen

Want het was Sidney Smeets.

Hetzelfde had ik gisteren met jou.

Doordat jij keurig de opdracht van Sigrid Kaag had uitgevoerd om bij regisseur Shuchen Tan de Leni Riefenstahl van de VPRO alles uit de kast te halen om haar in de propagandafilm ‘Van Beiroet tot Binnenhof’ van haar allerbeste kant te laten zien, kwam niet alleen de Staatsomroep in het algemeen en de VPRO in het bijzonder in haar hemd te staan, maar werd ook dat ‘Nieuwe Leiderschap’ van dat mens definitief een lachertje.

En in plaats van metéén ruiterlijk toe te geven dat ze nog altijd moet wennen aan een vrije pers die niet voor 200 procent naar haar pijpen danst, legde ze de schuld van de vele pogingen om de propagandafilm in haar voordeel bij te schaven bij de ambtenaren van Buitenlandse Zaken en… bij jou.

Jullie hadden het allemaal buiten haar om gedaan.

Het was allemaal jullie schuld.

Jouw schuld.

Zíj vond het helemaal prima dat we ontdekten dat ze champagne zuipt bij de machthebbers in Niger. Zíj vond het helemaal prima dat we ontdekten dat ze een verkeerscrimineel is. Zíj vond het helemaal prima dat we er achter kwamen hoezeer ze neerkijkt op Tweede Kamerleden. Zíj vond het helemaal prima dat Leni vergeten was er larmoyant verhaaltje over haar motivatie om Nederland te komen ‘redden’ in te proppen.

Jíj was de kwade genius.

Stank voor dank.

En ik genoot.

Want?

Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Want het overkwam jóu.

En jij bent de smeerlap die Geert Wilders’ na diens best nog vriendelijke beschrijving van zijn heldin Sigrid Kaag (“Heks”) op de meest ranzige manier framede met: “De wereld van Geert Wilders en zijn vrienden: lekker vrouwen, homo’s, joden en moslims haten van achter je twitteraccountje.”

Wie zoiets flikt, kan mij niet hard genoeg voor de bus gegooid worden.

Nu Hare Hooghartigheid zelf nog.

Wil je trouwens wel even aan die heks mailen dat ‘voor de bus gooien’ in Nederland een staande uitdrukking is en dat ik niet bedoel dat ze letterlijk voor een bus moet worden gegooid?

Anders krijg ik weer politie aan de deur.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Omdat ik het ook wel weer zielig voor je vind.

PS2. In de nieuwe Nare Jongens Podcast (Brood en Spelen Special) kom je trouwens ook langs:

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.