Nieuws

BRIEFJE VAN KEES – Aan de lezers van Jan

05-07-2021 09:31

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Beste lezers van Jan,

Mijn broer Jan is voor enkele dagen met zijn kajak en eenpersoonstentje naar de Mecklenburgische Kleinseenplatte vertrokken, dus ik mag eindelijk weer eens waarnemen.

Natuurlijk ga ik deze week duidelijk maken dat niet alle Dijkgraafjes racist, homofoob, xenofoob en seksist zijn.

Die broer van mij is er een meester in om kleine incidentjes, vergissinkjes vaak, zo groot te maken dat jullie zomaar de indruk zouden kunnen krijgen dat ook Nederland een bananenmonarchie is geworden.

Er kan geen rapper per ongeluk tijdens een enthousiaste zwaai met zijn arm zijn verloofde verwonden, geen lijsttrekker nuttige adviezen geven aan onervaren documentairemakers, geen moslim in verwarde toestand een vrouw voor een lekkere lamskotelet aanzien waarin hij zijn mes zet, geen politicus een kort moment van geheugenverlies hebben of mijn broer Jan verbindt er allerlei conclusies aan die veel te ver gaan.

Rappers zijn geen tuig.

Media zijn geen kritiekloze doorgeefluiken van politici en activisten.

Moslims hebben niets tegen on- of andersgelovigen.

Politici liegen niet.

Bovendien leiden die niemendalletjes van mijn broer Jan nogal af van de hoofdzaken.

Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

De klimaatcrisis die eerder gisteren dan vandaag moet worden aangepakt om te voorkomen dat de aarde vergaat.

De hindernissen die worden opgeworpen om de door de vergrijzing noodzakelijke arbeidskrachten uit Afrika naar hier te krijgen.

De weigering van EU-landen om ons continent met de grootst mogelijke spoed om te vormen tot een Verenigde Staten van Europa, om tegenwicht te kunnen bieden aan China.

Het gebruik van contant geld, wat individuen zonder dat de overheid er zicht op heeft kunnen ruilen tegen allerlei verderfelijke producten.

Het institutioneel racisme, want er zijn nog altijd zich ‘blank’ noemende elementen die weigeren schuld te erkennen voor de PTSS die hun voorouders de nu levende mensen van kleur hebben aangedaan.

En nepnieuws natuurlijk.

Daar wil ik jullie de komende dagen een beetje over onderhouden, nu mijn broer Jan in Noord-Duitsland verblijft.

Als ik maar één ziel kan redden, is mijn missie al geslaagd.

Groetjes!

Kees Dijkgraaf

PS. En omdat het traditie is bij de Dijkgraafjes: cadeautje!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via mevrouw Dijkgraaf of via Ahmed.