Politiek

Wybren van Haga: ‘Lekker op de trekker, op naar het Malieveld!’

05-07-2021 16:33

Wybren van Haga. Screenshot NPO.

“Het verkiezingsprogramma van JA21 heeft veel overeenkomsten met onze partij, maar JA21 is er te weinig voor ondernemers. Er zitten ook geen ondernemers in die partij.

Wij zijn er voor iedereen die wat bijdraagt aan de maatschappij.

De VVD was ooit een ondernemerspartij maar is dat niet meer. De VVD heeft teveel compromissen gesloten.

Lekker op de trekker, op naar het Malieveld! Boeren die geweld plegen of mensen thuis opzoeken en dreigementen uiten praat ik natuurlijk niet goed. Maar ik kan me wel voorstellen dat ze inmiddels met de handen in het haar zitten.

De manier waarop FvD politiek bedrijft, daarmee plaatsen ze zichzelf buiten de orde. Ze lijken alleen nog maar bezig te zijn met ophef genereren.

Elke vergelijking met de Tweede Wereldoorlog vind ik abject. Telkens wanneer je dat gebruikt gaat het alleen nog maar over die Godwin en niet meer over je standpunt. Daarmee sluit je jezelf buiten en dan mis je je doel.

Bij BV NL is ‘barmhartigheid’ één van de kernwaarden.”

Omdat de bewust ongevaccineerde Wybren van Haga (ex-VVD, ex-FvD) de nieuwe partij BV NL heeft opgericht mocht hij bij Staatsradio 1 komen uitleggen wat Nederland met nóg een ‘economisch rechtse’ partij ‘voor MKB’ers en ondernemers’ moet en waarom die ondernemers niet al genoeg hebben aan VVD/FvD/JA21. En waarom hij weg ging bij FvD. En natuurlijk dat hij antivaxxer is want Covid19 is gewoon maar ‘een griepje’ voor ‘mensen onder de 65 die verder gezond zijn’. Hier terugluisteren.