Entertainment

BRIEFJE VAN JAN – Aan Glennis Grace

09-07-2021 09:31

Lieve Glennis,

Zul je altijd zien.

Meld je de mensen die 79,50 euro hadden betaald om jou te zien optreden in het Amsterdams etablissement Pasta e Basta keurig netjes op Instagram dat je door omstandigheden helaas verhinderd bent, krijg je (naast welverdiende hartjes van Edsilia Rombley en Jeangu Dinges) allemaal eh… negatieve feedback.

Gelukkig diende je je critici netjes van repliek.

Nou ja, netjes…

Mooi en gezondMooi en gezond

Je zei dat je “medelijden hebt” met “die nietsnutten die jou een aandachtsh*er of narcist noemen”, dat je “not really a f*ck geeft” om die “onnozele m*therf*ckers”, die “door de wolven zijn opgevoed”.

Als iemand die “not a f*ck geeft” zo los gaat op “nietsnutten” en/of “m*therf*ckers”, is mijn interesse altijd meteen gewekt.

Dus ik ging eens kijken wat die lui er nou toe gebracht had om zo negatief te reageren op jouw bericht van verhindering.

Bleek om een filmpje op Instagram te gaan.

Dit filmpje:

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Glennis Grace (@glennisgrace)

Natuurlijk heb ik dat filmpje bekeken.

Je bent onderzoeksjournalist of niet, hè.

Ik heb, wanneer ik wil controleren of iemand inderdaad een aandachtsh*er of narcist is, daarvoor een waterdichte methode ontwikkeld: de Gordon-test.

Bij de Gordon-test tel je hoe vaak iemand het woord ‘ik’ gebruikt.

Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Jij kwam in drie minuten en achttien seconden tot 22 keer, dus dat betekent dat je elke negen seconden een keertje ‘ik’ zegt.

Dan ben je een baas hoor, bij de Gordon-test.

Zelfs Gordon zelf, de sympathieke naamgever van de test, komt op zijn meest narcistische momenten (bijvoorbeeld toen-ie níet in het vliegtuig naar Nice zat op de dag dat daar een aanslag was en het moslimterrorisme voor hem dus wel “heel dichtbij kwam”) niet verder dan één ‘ik’ per twáálf seconden.

Kun je nagaan wat een aandachtsh*er jij bent.

Dikke kus!

JanD

PS. Cadeautje. Om je aan je opvoeding te herinneren.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via mevrouw Dijkgraaf of via de rolstoelmarokkaan.