Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Loes Gunnewijk

26-07-2021 09:31

Beste Loes,

Ik zal eerlijk zijn: ik zou je op straat zo voorbij lopen.

Nóóit van je gehoord.

Maar jij bent dus al sinds 2019 de bondscoach van de Nederlandse wielervrouwen.

En als ik je eigen website (“Loes Gunnewijk, energieke teamverbinder”) zo eens bekijk, ben je een wereldtopper die ik tussen de Van Moorseltjes, de Vosjes, de Van der Breggentjes en de Van Vleutentjes ten onrechte helemaal over het hoofd heb gezien.

“Als wielrenster heb ik mede door mijn doelgerichtheid en gedrevenheid vijftien jaar lang op het hoogste niveau gekoerst. Dit heeft me vele mooie overwinningen opgeleverd, maar ook heel veel mooie en dierbare ervaringen. Ik ga voor het hoogst haalbare en weet hoe je kunt winnen: je moet overtuigd zijn van jezelf en geloven in de kracht van het team waar je deel van uitmaakt.

Binnen ons team Orica-AIS en de Nederlandse selectie had ik een fantastische rol: ik was wegkapitein. Het is mijn kracht om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en de organisatie perfect te stroomlijnen. Ik had het vertrouwen van mijn collega’s, zette de lijnen uit en samen gingen we voor de winst”.

Tussen 2001 en 2015 pakte je een kleine 50 overwinningen.

Vanaf 2009 ben je er wat dingen naast gaan doen.

Met je eigen bedrijf ‘Loes Moves’ ben je “het juiste adres voor leuke en leerzame fietsclinics”, waar “verschillende vaardigheden, zoals bijvoorbeeld schakelen en bochten rijden, worden verbeterd” en “tevens wordt gewerkt aan teambuilding en communicatie”, eventueel “gecombineerd met een presentatie over mijn sportcarrière en bijvoorbeeld de onderwerpen omgaan met teleurstellingen, doelen stellen en tactiek”.

Anders gezegd: “Dit samen maakt het tot een top-event!”

Maar er is méér!

HuishoudenHuishouden

Na het havo volgde je aan de Academie Lichamelijke Opvoeding in Zwolle de specialisatie ‘Sport en Bewegen’, waar je afstudeerde op onderzoek naar veranderingen in het Topsportklimaat in de regio Zwolle.

En je volgde bij de KNWU de opleiding ‘Wielertrainer 3’ voor je in 2019 bondscoach bij de vrouwen werd.

Als je site actueel is, en dat verwacht ik van zo’n perfecte ‘organisatie-stroomlijner’ wel, ben je momenteel bezig met de opleiding ‘Wielertrainer 4’ bij de KNWU én de opleiding ‘Mastercoach’ bij NOCNSF.

Goed joh!

En nu hoop ik maar voor de Nederlandse wielrensters dat je bij één van die twee opleidingen wél leert hoe je ze tijdens belangrijke wedstrijden kunt doorgeven wie er allemaal nog vóór ze in de koers zitten.

Zodat hen een gigantische afgang als die van gisteren met Annemiek van Vleuten voortaan bespaard blijft.

Maar de KNWU kan natuurlijk ook gewoon een goeie vent aanstellen als bondscoach :-)

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als je toch mag blijven.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.