Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Frans Timmermans

10-08-2021 09:31

Meneer Timmermans,

Wegens drukdrukdruk met mijn verjaardag heb ik gisteren het nieuws amper kunnen volgen.

Wel zag ik een krantenkop uit uw mond langskomen, waarom ik moest lachen.

Iets als: ‘Hele wereld moet zeggen dat het genoeg is’.

Gekke Frenske, dacht ik.

Daar heeft die bolle toch ‘de hele wereld’ niet voor nodig, dacht ik. Om hem te vertellen dat morbide obesitas levensgevaarlijk is? En dat hij pas stopt zich vol te proppen richting ontploffingsgevaar als ‘de hele wereld’ zich bezorgd aan de voordeur van zijn kasteeltje meldt?

En zou dat geboren ambtenarenzoontje, dat in zijn hele leven geen dag gewerkt heeft voor een bedrijf dat belastinggeld verdíent in plaats van uitdeelt, opeens een baan gaan zoeken bij een echt bedrijf als ‘de hele wereld’ zegt dat dat zakkenvullen op kosten van de belastingbetaler nu wel lang genoeg geduurd heeft?

Films en seriesFilms en series

En zou die veelgebruiker van gratis businessclass-vliegtuigen en auto’s met chauffeur echt alsnog treinkaartjes gaan kopen als ‘de hele wereld’ hem zegt dat het echt genoeg is, één man met zo’n enórme ecologische footprint?

En zou die graaier echt zeggen dat ze bij de Europese Commissie de helft van zijn astronomische salaris en ‘onkostenvergoedingen’ mogen inhouden om uit delen aan armoedzaaiers in Afrika en het Midden-Oosten die het met minder dan een dollar per dag moeten doen als ‘de hele wereld’ hem daartoe oproept?

Dat kan hij toch allemaal zélf verzinnen?

Daar heeft hij ‘de hele wereld’ toch niet voor nodig?

Net als hij zelf ook wel snapt dat het nogal fout is als PvdA’er een dikke, vette middelvinger op te steken naar zijn grote voorbeeld Joop den Uyl, die op 15 mei 1973 schreef: “Op grond van de overbevolking in Nederland, die een groot probleem vormt voor de verbetering of zelfs het handhaven van de kwaliteit van het leefmilieu, dient de overheid een actieve bevolkingspolitiek te voeren.”

Als je dat negen dagen na je twaalfde verjaardag leest, dan luister je naar de baas en neem je later geen vier kinderen bij twee vrouwen (en al helemaal geen vijf bij drie, zoals een bekend ‘opinieweekblad voor de vrouw’ in 2020 schreef).

Vaker Kopen augustus 2021Vaker Kopen augustus 2021

Maar veel grappiger dan het feit dat u zich blijkbaar pas kunt beheersen als omniveelvraat als ‘de hele wereld’ u zegt dat het genoeg is geweest met dat vreten, graaien en fokken, is dat u denkt dat Frans Timmermans ‘de hele wereld’ ook maar iets boeit.

Frans Timmermans interesseert de hele wereldbevolking geen ene fuck.

Als u morgen dood neervalt, zal 99,99999 procent van ‘de hele wereld’ (plus de rest) gewoon doorlopen.

Alleen uw familie maakt zich dan druk.

Oké, en die paar arbeiders die de kuil in het asfalt moeten repareren.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Misschien inspireert het u om de wereld toch een stukje mooier te maken.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.