Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Joost Eerdmans

18-08-2021 09:31

KokenKoken

Beste Joost,

Tijdens het debat gisteren over de situatie in Afghanistan tekende zich een ruime Kamermeerderheid af voor het helpen vluchten van meer Afghanen dan alleen de tolken die voor Nederland werkten.

Jij vroeg je af “of Nederland nu ook Afghaanse medewerkers gaat opvangen die een ei hebben gebakken voor de Nederlanders”.

Misschien ben ik te links voor je, maar ik zou zeggen: ja.

Zolang hun leven en dat van hun gezinnen in Afghanistan in gevaar is, is het de plicht van Nederland om ook de koks die door de Taliban als verraders worden behandeld (jeweetwel: nekschot, hoofd afhakken, stenigen) naar Nederland te halen en de asielprocedure te laten doorlopen. En wat mij betreft: hier of ‘in de regio’ opvang te bieden tot het weer veilig genoeg is in hun eigen land.

If ever.

Hoeveel eieren ze hebben gebakken, en of het wel eieren waren en geen biefstukken, maakt mij geen zak uit.

Liever deze mensen dan die 800 weldoorvoede Afrikanen die wekelijks een ticket voor Bente Beckers Bootdiensten kopen en die níets voor Nederland betekenden en zullen betekenen, behalve een kostenpost op de begroting en een pain in the ass.

Maar goed, dit is natuurlijk een hypothetische discussie.

Vaker Kopen augustus 2021Vaker Kopen augustus 2021
 

Clusterfucker Kaag (D66), clusterfucker Bijleveld (CDA) en clusterfucker Broekers-Knol (VVD) slagen er voorlopig niet eens in Nederlandse staatsburgers die in Afghanistan verblijven op een beschikbare vlucht richting veiligheid te krijgen.

Noch de Afghaanse tolken, waartoe ze al op 3 juni door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer waren opgeroepen.

Laat staan het overige personeel, dat ze helemaal niet naar Nederland wilden halen, omdat ze geloofden dat de Taliban hen met louter liefde zou gaan omringen.

Dus jij hoeft helemaal niet bang te zijn dat de Afghaanse ‘eierbakkers’ en hun gezinnen naar Nederland komen.

Kaag, Bijleveld en Broekers-Knol zullen je op je wenken bedienen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Vanwege je allergie.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.