Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sander Schimmelpenninck

06-09-2021 09:31

Kleine!

Ik dacht dat ik het nooit zou meemaken, maar het is toch gebeurd: #teamhaatsmurf.

I’m on your side :-)

Er brak gisteravond namelijk een relletje uit toen Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort tot haar grote schrik ontdekt had dat jij, qua kijkcijfers met afstand de meest succesvolle Volkskrant-columnist van dit moment, haar geblockt had op Twitter.

Dé Harriet Duurvoort geblockt?

How dare you?

Sterker: hoe durf je jezelf ‘opiniecolumnist’ te noemen als je een ‘collega bij dezelfde krant’ uit de social media-aura verwijdert?

Als de tere ziel van Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort eenmaal geraakt is, weten de Twitter-veteranen wat er daarna steevast gebeurt.

Stap 2: Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort zegt dat ze Twitter verlaat (de vorige 1863 keer ‘voor altijd’, deze keer voor de rest van de avond).

Stap 3: Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort haalt haar problematische kind erbij (deze keer combineert ze stap 2 en 3 in één bericht).

Stap 4: Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort gaat helemaal niet ‘twexit’, maar moet even een paar uur zoeken naar ‘bewijs’ dat de man op wie ze boos is (het zijn altijd mannen op wie ze boos is) niet deugt en komt dan terug met een screenshot van wat iemand anders geroepen heeft.

Stap 5: Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort krijgt een helder inzicht en sluit na een extra uurtje nadenken ook zelf niet uit dat ze een beetje mataglap is.

Stap 6: Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort gaat echt slapen.

Stap 7: Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort kan de slaap niet vatten en gaat een beetje verder googelen en komt met met aanvullend ‘bewijs’.

Stap 7a: en meer:

Stap 7b: en meer:

Stap 8: Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort valt eindelijk echt in slaap.

Stap 9 (yet to come): Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort verwijdert, zonder de persoon die ze in al haar verdriet om een kutleven heeft aangevallen haar excuses aan te bieden, haar tweets.

Stap 10 (yet to come): Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort verlaat voor de 1864ste keer voor altijd Twitter.

Stap 11 (yet to come): Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort keert terug op Twitter.

Stap 12: het hele circus herhaalt zich.

En heel soms gaat aan stap 12 nog een tussenstap vooraf.

Dan ontdekt Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort dat ergens op het Friese platteland midden in de nacht iemand die godlof geen ‘collega’ door haar wordt genoemd screenshotjes van die bagger heeft gemaakt, zodat hij het éindelijk een keer voor zijn verticaal uitgedaagde collega-opiniecolumnist Sander Schimmelpenninck kan opnemen.

En duurt de razende storm in het hoofdje van Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort, wier vader volgens de gelauwerde Surinaamse scrhijfster Astrid Roemer wel érg lang een adept van zijn neef Desi Bouterse bleef, nog een dagje langer.

Smullen!

Ondertussen heb ik medelijden met de hoofdredactie van de Volkskrant.

Die zoekt nu al een paar jaar naarstig naar het geschikte moment om zonder al te veel gezeik over ‘institutioneel racisme’ die koekwaus in te ruilen voor een ‘columniste van kleur’ die ze wel allemaal op een rijtje heeft. Misschien is die dochter van de assistent van oorlogsmisdadiger Charles Taylor die nu bij NRC Handelsblad zit wel een goeie.

Groetjes!

JanD

PS. Cadeautje. Omdat ik je toch een geinig ventje blijf vinden.