Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Khalid Kasem

14-09-2021 09:31

Beste Khalid,

Nou, dit is jouw dag!

Vandaag kun jij ‘Khalid & Sophie’, de talkshow die in de plaats kwam van ‘De Vooravond’ omdat dat programma “te weinig urgentie had”, tot dé kijkcijferhit van de dag maken.

Je hoeft alleen advocaat Peter Schouten, de beste vriend van je vriend Peter R. de Vries, maar uit te nodigen over wat die gisteren nou toch weer flikte.

De afgelopen twee maanden was Schouten niet uit de televisiestudio’s weg te slaan om via mediadruk te zorgen dat een onderzoek naar de beveiliging van familie, advocaten en vertrouwenspersonen van kroongetuige Nabil B. zou gaan verlopen zoals hij het wilde.

Maar gisteren wilde hij opeens dat de rechter het Algemeen Dagblad verbóód een artikel over zijn cliënt Nabil B. te publiceren. En Nabil B. een schadevergoeding zou toekennen als toch zou worden gepubliceerd.

KlussenKlussen

Omdat zijn cliënt er, zo bleek uit vele duizenden appjes waarover AD-verslaggever Yelle Tieleman beschikte, niet zo goed uit zou komen.

Persbreidel!

Door de advocaat die, in dezelfde zaak, nog maar kort geleden ‘ja’ zei op elke uitnodiging van elke talkshow.

En die -terecht natuurlijk!- nul op het rekest kreeg bij de rechter, die de persvrijheid belangrijker vond dan het particuliere belang van de meervoudig moordenaar Nabil B..

Daarvan moet ook jouw journalistieke hart een sprong maken!

Die wil jij vanavond exclusief aan tafel.

Het volle halfuur na de persconferentie van Rutte en De Jonge.

Net als bij jouw debuut, toen Peter R. de Vries’ zoontje Royce jou een kijkcijferkontje gaf door bij jou voor de tweede keer voor de eerste keer zijn verhaal te doen over de aanslag op zijn vader (RTL kreeg als vaste broodheer van professioneel deskundige Peter R. de eerste eerste keer), kan Schouten jou bij je zesde optreden enorm helpen om een talkskow mét urgentie te maken.

En dan zet je AD-verslaggever Yelle Tieleman tegenover hem.

Films en seriesFilms en series

Die kan na die tienduizende appjes, waaruit onder meer blijkt dat Nabil B. een gevangenbewaarster pis liet drinken, duidelijk maken wat een schorremorrie die kroongetuige tegen Riduan Taghi eigenlijk is.

En oh ja, vraag meteen aan Peter Schouten, als die er toch is, of hij al enig idee heeft welke advocaat (“het broertje van Mussa”) informatie lekte aan de bende van Taghi.

Maar je kunt dat halfuur tussen 19.30 en 20.00 uur natuurlijk ook vullen met iemand van de Publieke Omroep die het al lang uitgelekte ‘nieuws’ uit de persconferentie duidt en ‘De Grote Khalid en Sophie Boer Zoekt Vrouw-Quiz’.

Of denk jij ook dat dat pr-werkzaamheden voor Rutte en De Jonge en zo’n lullige quiz je geloofwaardigheid als beoogde opvolger van Jeroen Pauw verder zouden aantasten?

Ik denk namelijk van wel.

Hoe dan ook: Fidan Ekiz en Renze Klamer hebben vandaag een topdag.

Geen beter vermaak immers dan leedvermaak.

Groet,

JanD

Cadeautje! Voor als Tieleman een te grote mond durft te hebben tegen de beste vriend van je vriend.