Politiek

Limburgse Statenleden FvD en PvdD geweigerd bij overleg vertrouwenscommissie wegens geen coronapas

30-09-2021 17:19

Hugo de Jonge.

In Limburg wordt vrijdag bekendgemaakt wie de nieuwe Commissaris van de Koning wordt. Alvorens zoiets tot stand komt, is er een vertrouwenscommissie bestaande uit Statenleden die bijeenkomt om met verschillende kandidaten te spreken. Iemand in Limburg leek het een goed idee dat in een horecagelegenheid te doen. Waar je dus een QR-code moet laten zien. De fractievoorzitters van Forum voor Democratie en de Partij voor de Dieren hadden daar geen zin in en konden het overleg dus niet bijwonen. Dat schrijft NRC Handelsblad donderdag.

Na de weigering aan de deur van het horecapand stelde de voorzitter van de vertrouwenscommissie voor dat beide Statenleden tien minuten met elke kandidaat in de tuin zouden wandelen, vertelt FvD-fractievoorzitter Ruby Driessen aan de krant:

“Maar dat hebben wij geweigerd. Het regende, maar nog los daarvan compenseer je op de manier niet dat het ons onmogelijk was gemaakt om deel te nemen aan de gesprekken.”

In overheidsgebouwen is overigens geen coronapas nodig. Het is Driessen daarom een raadsel waarom de griffier van de Staten, Alexander Pregled, een horecagelegenheid geboekt heeft voor de gesprekken met de kandidaten.

Ondertussen laat demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) op Twitter weten dat de invoering van de coronapas deze maand niet leidt tot tweedeling of discriminatie. Waarvan akte.

Bassiehof – Moedige Mona en de coronapas