Portemonnee

Bij verhuizen denk je graag into the box

05-10-2021 15:52

Binnenkort is het zover, dan gaat je oude vertrouwde huurhuis tegen de vlakte. In de plaats komt een energieneutraal huis waar je graag nog een aantal jaren met je gezin in wil wonen. Omdat een tijdelijk onderkomen even verderop in het dorp is, heb je besloten om de verhuizing zelf te gaan regelen. Van de woningbouwvereniging krijg je wel een riante verhuisvergoeding, dat is mooi meegenomen.

Verhuisbedrijf

Verhuizingen of verbouwingen kunnen flink veel geld kosten. Omdat je een ruime vergoeding krijgt om de kosten te dekken, denk je er over na om een verhuisbedrijf in de arm te nemen. Met een grote verhuiswagen, een chauffeur en een paar extra spierballen hoef je jezelf niet bovenmatig in het zweet te werken en is de klus snel geklaard. Als je hier en daar wat offertes aanvraagt slaat de schrik je om het hart. Met het inhuren van een professionele verhuizer jaag je het grootste gedeelte van je budget er meteen doorheen. Dus lijkt het je verstandiger om zelf een paar verhuisdozen te gaan aanschaffen.

Tweede kamer

Omdat je het beschikbare bedrag naar eigen inzicht mag besteden, lijkt het je beter om daar nieuw laminaat en nieuwe meubelen van te gaan kopen, in plaats er de rekening van een verhuisbedrijf van te gaan betalen.

Net zoals in de tweede kamer heb je dit samen met je gezin op een democratische wijze besloten. De meerderheid was er voor om de verhuizing zelf te gaan doen. In Den Haag hebben ze voor de verbouwing een budget zo’n 160 miljoen. Daar kan jouw woningbouwvereniging wel een heel nieuw dorp van bouwen. Ook voor de aankleding van tijdelijke huisvesting grijpt de politiek diep in de buidel. Voor een soort veredeld kleurig vloerkleed aan de muur in de Eerste Kamer wordt maar liefst 50.000 euro gelapt. Bedragen waar jij alleen maar van kunt dromen. En omdat je een trouwe belastingbetaler bent, betaal je daar ook aan mee. Je zult het zelf met een klein gelimiteerd budget moeten doen.

Into the box

Door zelf te gaan verhuizen blijf je niet alleen in je comfortzone jij kunt zelf alles in de hand houden en zorgen dat al je kostbare spullen into the box komen. De goedkoopste oplossing is om een flink aantal bananendozen te scoren bij de plaatselijke supermarkt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij de meeste winkels staan er geen lege dozen meer voor de kassa. Bovendien is bij een vorige verhuizing een kostbaar servies door het gat van de bodem gevallen. Stevigheid is dus een vereiste waar het gaat om verhuisdozen.

Binnen budget

Omdat de verhuizing niet meer lang op zich zal laten duren ben je nu al de nodige maatregelen aan het nemen. Gelukkig kun je het busje van de baas lenen, zodat je daar buiten de benzine geen kosten aan hebt. Daarna ga je op zoek naar verhuisdozen. Verhuisdozen kopen is nog niet ze gemakkelijk. Uiteindelijk zoek je naar dozen van de juiste grootte, de juiste kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Vind je die dan kan het inpakken snel beginnen.