Politiek

Amerikanen hebben massaal vertrouwen in main stream media verloren, Gallup poll

08-10-2021 13:02

Het vertrouwen van Amerikanen in main stream media staat nog altijd op een dieptepunt. Volgens een recente poll van Gallup heeft slecht 7% van de Amerikanen nog een ‘groot vertrouwen’ dat radio, televisie en couranten ‘volledig, accuraat en eerlijk’ verslag doen van het nieuws. 29% van de Amerikanen heeft een ‘redelijk vertrouwen’ in de media. Dat maakt een totaal van slechts 37% van Amerikanen die voldoende vertouwen hebben in hun MSM, met een grote meerderheid van maarliefst 63% die het vertrouwen in de media reeds hebben verloren.

Het verschil in mediavertrouwen tussen Democraten en Republikeinen is enorm: slechts 11% van de Republikeinen heeft voldoende vertrouwen in de media, terwijl dit percentage bij de Democraten met 68% het tegenovergestelde is.

Opvallend is dat de afgelopen jaren het vertrouwen in de media juist weer was toegenomen, vooral tijdens de eerste jaren van Donald Trump als president. Maar sinds het aantreden van Joe Biden is die winst weer verdampt. Gallup:

“After hitting its lowest point in 2016, trust in the media rebounded, gaining 13 points in two years — mostly because of a surge among Democrats amid President Donald Trump’s antagonistic relationship with the press and increased scrutiny of his administration by the media. Since 2018, however, it has fallen a total of nine points, as trust has slid among all party groups.”