Media

TV-christen wil Hugo de Jonge verbinden aan eindtijdsymboliek Openbaringen

15-10-2021 18:36

Kennelijk bestaat het nog: Family7, een digitale zender voor Bijbelvaste gelovigen die de EO veel te lafjes en modern vinden. Een zender waar de worm nooit sterft en het geween en tandengeknars door types die de Bijbel veel en veel te letterlijk nemen niet van de lucht is.

Waarom mag God weten (pun intended), maar demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) vond het blijkbaar een prima plan om als gast aan te schuiven in één van de vele christenpropagandistische doempreektalkshows waarin Family7 grossiert.

Aldaar werd de letterlijke Bijbel al snel een dingetje, want de presentator van dienst wilde toch even een poging wagen een lijntje te trekken tussen de pandemie en de coronamaatregelen en de immer hysterische christelijke eindtijdsymboliek zoals die is te lezen in het Bijbelboek Openbaringen. In het bijzonder Het Beest (die van ‘666, the number of the beast‘, dat beest dus) sprak de pepermuntsabbelaar van dienst kennelijk nogal aan.

Hugo de Jonge gaf, als nuchtere CDAér, gelukkig geen krimp. Het Reformatorisch Dagblad doet verslag:

“With all the respect”, reageerde minister De Jonge, „wat is dan het teken van het beest? Waar we mee bezig zijn, is de volksgezondheid te beschermen. Het is toch een heel rare manier om over de Bijbel te spreken.” De gedachte dat het coronabeleid en de coronapas zouden zijn voortgekomen uit ideeën van Klaus Schwab, directeur van het World Economic Forum, noemde De Jonge een „nepnieuwsverhaal.”

„Ik weet dat dit zelfs onder christenen rondgaat en vind het eigenlijk heel verdrietig”, aldus De Jonge. Ook noemde hij het „kwalijk” dat je „in sommige christelijke kringen nepnieuws en religieuze overtuigingen door elkaar ziet lopen.”