Wybren van Haga – De oprukkende medische apartheid moet gestopt worden

22-10-2021 18:01

Een coronavirustest. (Pixabay)

Het was een vreselijke week voor de ongevaccineerden van deze wereld. Ongevaccineerde zestigplussers in Moskou moeten de komende vier maanden thuisblijven, omdat men beweert dat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in de Russische hoofdstad maar blijft stijgen. In de Australische staat Victoria is parlementsleden de toegang tot het parlementsgebouw geweigerd, omdat deze weigerden zich te laten vaccineren. Een dictatoriale maatregel, want als het uitsluiten van ongevaccineerde volksvertegenwoordigers schering en inslag wordt, is dat een rechtstreekse aanslag op de democratie. Ongevaccineerde parlementsleden kunnen immers het woord niet meer voeren en daardoor nauwelijks nog opkomen voor de belangen van hun achterban.

‘De grote stroom neo-Marxistische deugers zet liever in op een tweedeling in de samenleving op onjuiste gronden’

In eigen land deed Joop.nl hoofdredacteur Fransisco van Jole een duit in het discriminatiezakje. Hij wenste op NPO Radio1 ongevaccineerden dood. De belastinggeldslurpende publieke omroep, van ons allemaal voor ons allemaal. Als geldt dat laatste even niet als je ongevaccineerd bent. Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen maakte het op social media al even bont. Hij vroeg zich in een tweet af waarom ongevaccineerden niet ‘de consequenties aanvaarden’ van hun keuze en andere operaties in het ziekenhuis in de weg staan.

Ook Ernst Kuipers was weer eens te zien op de beeldbuis. Ditmaal bij Eva Jinek, waar hij stelde dat de coronapas tot eind van aankomend voorjaar van kracht moet blijven. Dit omdat hij vindt dat er een vaccinatiegraad van 95-97 procent gehaald moet worden. Hiermee maakt de ziekenhuismanager zich schuldig aan medische apartheid en stigmatisering van ongevaccineerden als gevaar voor de volksgezondheid. Het zou Kuipers sieren om zich veel drukker te maken over het niveau van ziekenhuizen. Ziekenhuizen sluiten massaal, de hele coronacrisis is er niet één extra ic-bed bijgekomen en er is een gigantisch tekort aan zorgpersoneel. Bijna de helft van de nieuw opgeleide zorgmedewerkers gaat binnen twee jaar wat anders doen. Het grote probleem van de zorg en daarmee ook van deze coronacrisis is de uitstroom van verpleegkundigen. Werk zat voor Ernst zou je zeggen.

Maar nee, de grote stroom neo-Marxistische deugers zet liever in op een tweedeling in de samenleving op onjuiste gronden. Op het keer op keer schenden van de grondwet. Na de lockdown kennen we nu de QR-code, die in strijd is met onze grondwet. De QR-code vraagt om een vaccinatie- en / of testbewijs en grijpt daarmee in de lichamelijke integriteit van een persoon en dat mag niet. Net zoals het onrechtmatig is om iemand op zijn of haar lichamelijke situatie de toegang tot een restaurant, bioscoop of theater te weigeren. Omdat we in een wereld zijn beland waar rechters niet langer opkomen voor de belangen van het individu, maar zwalkend discriminatoir coronabeleid mogelijk te maken door de kant kiezen van falende regeringen, is de vraag ‘wie stopt de oprukkende medische apartheid?’ actueler dan ooit.