Nieuws

Covid-patiënten in ziekenhuis steeds jonger, vooral mensen met obesitas op IC

25-10-2021 17:43

Coranpatiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen worden steeds jonger. De gemiddelde leeftijd is sinds vorig jaar maart met acht jaar gedaald, blijkt uit cijfers (data worden elke 15 minuten geactualiseerd) van de Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE).

In maart 2020 lag de gemiddelde leeftijd van Covid-19-patiënten op de IC nog op een gemiddelde van 63,4 jaar oud. Begin deze maand was dit gedaald naar 55,8 jaar oud.

Ook op de reguliere verpleegafdelingen neemt het aantal jongeren toe. Inmiddels is 21,1 procent van de Covid-19-patiënten op de ziekenzalen afkomstig uit de leefttijdsgroep 0 tot en met 34 jaar, terwijl dat in maart 2020 slechts 3,3 procent was.

Momenteel liggen 186 Covid-19-patiënten op de Nederlandse IC’s. De meesten daarvan behoren tot de leeftijdsgroep 65 tot 69 jaar en de leeftijdsgroep 70 tot 74 jaar.

Het zijn vooral mensen met overgewicht die op de IC’s terechtkomen. Sinds het begin van de pandemie tot nu toe had 65 procent van de IC-patiënten met Covid-19 een BMI tussen de 25 en 35. Momenteel bedraagt het gemiddelde BMI 30,5.

In totaal liggen in Nederland 869 mensen met Covid-19 verschijnselen in het ziekenhuis, zowel op de reguliere verpleegafdeling als op de IC. Van alle Covid-19-patiënten in het ziekenhuis is 75% niet gevaccineerd.

 

Cijfers NICE, 25 oktober 2021, 17:30 uur:


Voor de waarden in deze tabellen en grafieken wordt gebruik gemaakt van de informatie van Stichting NICE. Esri Nederland actualiseert deze data elke 15 minuten op basis van gegevens van Stichting NICE. Meer informatie over het coronavirus in Nederland is te vinden op de NL COVID-19 Hub. Wegens drukte in de ziekenhuizen is het mogelijk dat deze getallen niet volledig zijn. Ook is het mogelijk dat patiënten met vertraging worden toegevoegd aan het systeem van Stichting NICE. Verschillen in gepubliceerde getallen kunnen ook veroorzaakt worden door verschillende meetmomenten op dezelfde dag.

 

Gebruikte Bronnen:

NICE.
Telegraaf.
RIVM.

 

Lees ook: Maurice de Hond: 100% D66-kiezers gevaccineerd, 85% FvD-kiezers ongevaccineerd

Lees ook: ‘Ik zie vaak spijt bij coronapatiënten op IC die niet zijn gevaccineerd’

Lees ook: Ongevaccineerd Rusland balanceert op randje corona-afgrond, coronadoden stapelen zich op