Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hubert Bruls

01-11-2021 09:31

Films en seriesFilms en series

Meneer Bruls,

U moet bijzondere kwaliteiten hebben.

Als er écht iets bijzonders moet gebeuren, schakelt het kabinet namelijk  ú in als breekijzer.

Dat gebeurde bijvoorbeeld op 25 maart 2014.

U ging toen onder grote belangstelling van de landelijke media voorop in een stoet van mensen die in Nijmegen aangifte ging doen tegen PVV-leider Geert Wilders.

Dat was die vanuit Rutte 2 gecoördineerde actie waarbij op vele politiebureaus in het land voorgedrukte aangifteformulieren klaarlagen en moslims die de Nederlandse taal niet eens beheersten in moskeeën werden opgeroepen om daar hun handtekening onder te gaan zetten.

Dat beeld van u zal voor altijd verbonden zijn aan het politieke proces tegen Geert Wilders, dat in de naoorlogse geschiedenis zijn gelijke niet kent.

En gisteren gebeurde het weer.

Sint 2021Sint 2021
 

Nu moet u er namens Rutte 3/4 even een indirecte beperking van onze grondwettelijke rechten doorheen jassen: een verplichte coronapas op het werk.

Bij Buitenhof pleitte u ervoor dat “liever vandaag dan morgen” een einde wordt gemaakt aan het verbod uit de Wet Publieke Gezondheid (Artikel 58ra lid 8) om van werknemers een coronapas te eisen. Ofwel: om hen feitelijk tot vaccinatie te dwingen.

Uw argument?

“De volksgezondheid in zijn algemeenheid weegt zwaarder dan wat mensen individueel willen.”

Nee, vréselijke Marius van Lokhorst de Tweede, grondwettelijke rechten (zoals het recht om niet gevaccineerd te worden) wegen zwaarder dan wat machtswellustige bestuurders willen, nu ze al dik anderhalf jaar hun kans ruiken om het volk te knevelen.

Ik maak me geen illusies.

Die wetswijziging komt er.

 

Zoals alles er komt wat er volgens Mark Rutte en Hugo de Jonge níet zou komen.

En u krijgt vanuit het kabinet weer een bedankje omdat u even de eerste klappen van de tegenstanders hebt willen opvangen, net als destijds met Wilders.

En de beloofde doos met 19 kokers Pringles.

Paprika.

Daar doet u immers een moord voor.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als de Pringles op zijn.