Politiek

‘FvD was partij waar mensen trots waren dat ze erop hadden gestemd’

09-11-2021 19:00

Thierry Baudet, FvD. (Screenshot RTL.)

“Arjan de Kok voerde begin dit jaar nog samen met Baudet campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen, hij stond op de kandidatenlijst op plek 11.

Volgens De Kok was Forum voorheen een partij “waar mensen trots op waren dat ze erop hadden gestemd”.

De partijleider ziet een “globalistische machtsgreep”. Dat andere parlementariërs dat niet zien, is volgens hem logisch. “Ik denk dat het hen de pet te boven gaat.” Ook in de Tweede Kamer spreekt Baudet steeds vaker over “een machtsgreep” die “als een zonsverduistering” over ons heen trekt. “Het is een internationaal project!”

Volgens Baudet is zijn boodschap over een globalistische machtsgreep niets nieuws, maar zien anderen niet wat hij ziet. Niet hij is veranderd, maar “de tegenstander heeft een andere aanval ingezet”.

Volgens De Kok is de partij de afgelopen periode verworden tot een “afgescheiden groepje”. Dat was volgens hem nooit de bedoeling. “We wilden heel Nederland meekrijgen, niet onszelf afscheiden in een hoekje.”

Dat tientallen politici de partij hebben verlaten, daar tilt Baudet niet zwaar aan. “Dit heb je ook bij Apple en Facebook teruggezien, bij talloze nieuwe bedrijven en organisaties.”

Je kunt natuurlijk stevig democratisch balen van een nepnieuwsverspreidende randdebielenpartij als FvD, maar tegelijk is het smikkelen, smullen en besmuikt gniffelen met zo’n wandelende wappie kermisattractie als Thierry Baudet. Dat weten ze bij Nieuwsuur (NPO) inmiddels ook.