Nieuws

Bondskanselier Oostenrijk: ‘Lockdown voor ongevaccineerden onvermijdelijk’

11-11-2021 16:39

De bondskanselier van Oostenrijk Alexander Schallenberg heeft donderdag gewaarschuwd voor nog strengere coronamaatregelen die gericht zijn tegen ongevaccineerden. Dit omdat de besmettingsaantallen in Oostenrijk maar blijven stijgen. Schallenberg heeft eerder al gewaarschuwd dat als de besmettingsgraad niet daalt extra maatregelen noodzakelijk zijn.

Schallenberg waarschuwde donderdag ongevaccineerden voor een ‘oncomfortabele kerst en winter‘ omdat ‘een nieuwe lockdown voor ongevaccineerden onvermijdelijk is’.

Maandag worden in Oostenrijk meerdere coronamaatregelen tegen specifiek ongevacineerden van kracht. Zo hebben ongevaccineerden niet langer toegang tot restaurants, hotels, kappers en festivals, tenzij ze kunnen aantonen een eerdere infectie te hebben gehad. Een negatieve coronatest alleen volstaat niet langer.

Een belangrijke reden de regels toe te spitsen op ongevaccineerden is de hoop het aantal ongevaccineerden verder omlaag te krijgen. Een van de mogelijke nieuwe coronaregels is een beperkte vaccinatieverplichting voor specifieke beroepsgroepen.

De vaccinatiegraad in Oostenrijk is ongeveer 65%. Volgens Schallenberg is dat ‘beschamend laag’.

Schallenberg over ongevaccineerden:

“Ik zie niet in waarom tweederde van de bevolking hun vrijheid moet verliezen omdat eenderde achterblijft. Voor mij is het duidelijk dat er geen lockdown kan zijn voor ongevaccineerden uit solidariteit met ongevaccineerden.”

 

Lees ook: ‘Verplicht tonen vaccinatiebewijs is inperking recht op lichamelijke integriteit’

Lees ook: Thierry Baudet: ‘Ik ga nog liever dood dan dat ik dat vaccin laat injecteren’

Lees ook: ‘Niet-gevaccineerden de morele maat nemen, daar is niets mis mee’

 

Gebruikte bronnen:

Krone.

AP.