Doneer aan TPO
Inloggen voor TPO Plus
Schrijf je in voor de TPO Nieuwsbrief!

‘Kind, laat je vaccineren’

'Helft van onbeschermden heeft achteraf spijt dat ze zich niet hebben laten vaccineren'

19:00, 15 november 2021

'Helft van onbeschermden heeft achteraf spijt dat ze zich niet hebben laten vaccineren'

 

“‘De helft van de onbeschermden die we hier behandelen, heeft achteraf spijt dat ze zich niet hebben laten vaccineren.’ Bij veel van deze mensen lag de weigering van een vaccin aan een gebrek aan goede informatie of het vermogen die tot zich te nemen. ‘Er is nog altijd veel onwetendheid over het virus en het vaccin’.

Aan de huidige 26 bedden op de intensive care zijn er acht bezet door coronapatiënten. Het merendeel van hen gaf bij binnenkomst aan niet te zijn gevaccineerd. Van de meer dan 150 verpleegkundigen is juist ruim 90 procent gevaccineerd. ‘Dat wringt. We hebben een fantastisch vak, maar we werken we ons nu al meer dan anderhalf jaar de rambam.’

‘Daar lag laatst een vrouw die moest worden geïntubeerd. Net voor de slang werd ingebracht, zei ze tegen haar dochter die naast het bed stond: ‘Kind, laat je vaccineren.’'”

Ook in het Universitair Medisch Centrum Utrecht is het weer druk. Met coronapatiënten. Ongevaccineerde coronapatiënten vooral. En dat wringt bij de artsen en verpleegkundigen. Dat wringt, steeds meer. Zoals het ook in de samenleving steeds meer wringt.

Gebruikte bronnen:

NRC.

Volkskrant.

Tags: ,
 
 

 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina) Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over de betaling van je donatie? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
  True managed webspace
 
 
Linktips: Blackjack online spelen | Online Casino | Juridisch Advies Arbeidsrecht