Koers Avalanche-crypto krijgt flinke boost na aankondiging samenwerking met Deloitte

20-11-2021 20:44

via: imagii, Pixabay

Terwijl veel van de bekende cryptomunten de afgelopen week rode cijfers bleven schrijven loopt de koers van Avalanche al enkele dagen gestaag op. Op het moment van schrijven noteert AVAX zelfs een plus van ruim 30% over de afgelopen zeven dagen, volgens cijfers van CoinMarketCap.

De gunstige koersbeweging volgt op het nieuws dat de digitale munt de steun krijgt van Deloitte. De ‘big four’ accountant wil de blockhain gebruiken om een platform voor rampenbestrijdingsfondsen te bouwen.

Het concept, ‘Close as You Go’ genaamd, moet volgens woordvoerders helpen bij het vergemakkelijken van aanvragen van steun uit rampenfondsen.

Het nieuwe platform geeft functionarissen “een gedecentraliseerd, goedkoop en volledig onveranderlijk systeem dat zowel de subsidiefinanciers als de ontvangers van hulp in staat stelt verspilling en misbruik te minimaliseren” zo citeert Markets Insider de uitleg van Ava Labs.

Cryptobeleggers reageerden positief op het instappen van Deloitte. Hoewel een koersbeweging doorgaans niet direct toe te schrijven is aan een enkel nieuwsfeit, is AVAX deze week in ieder geval een van de positieve uitschieters op de cryptobeurzen. De munt bereikte zaterdag zelfs een nieuwe ‘all time high’ van net even oven de 127 dollar.

Avalanche biedt net als Ethereum ook ‘smart contract’-mogelijkheden, dat is een belangrijke factor in het direct -zonder tussenpersoon- afwikkelen van transacties tussen twee partijen.