Opinie

Sander Schimmelpenninck heeft weer volkomen gelijk

23-11-2021 15:05

Sander Schimmelpenninck (Screenshot NPO).

“Baudet heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de politiek in ging omdat hij in geldnood zat. Als complotondernemer gaan de zaken goed. Met de in zijn eigen madrassa gekweekte Freek Jansen als nieuwe penningmeester heeft Baudet de facto volledige controle over de miljoenen aan ledengeld, donaties en wettelijke bijdragen die door het FvD stromen. Zo kan Baudet zijn vriendin gerust een factuurtje van 19 duizend euro laten sturen voor ‘fotografie’; geen partijgenoot die er wat van zal zeggen.

De extreemrechtse verdienmodellen zijn overal. Zo maakten Eva Vlaardingerbroek en Raisa Blommestijn deze week bekend aan de slag te gaan bij het advocatenkantoor van Bart Maes, bekend van zijn vergeefse procedure tegen de coronapas. Zij gaan daar de sectie ‘Fundamental Rights & Litigation’ opzetten, wat zoveel betekent als dat zij hun vele volgers zullen overtuigen geld over te maken voor nog meer kansloze rechtszaken. Soms zijn de verdienmodellen banaler: de Moederhartbeweging verkoopt mokken en truien.”

Wederom een column van Sander Schimmelpenninck die helemaal waar is. Als er momenteel iets een instant (online) verdienmodel is dan is het wel complotten verzinnen en verspreiden. Van Cafe Weltschmerz via Jensen tot aan het FvD Journaal, het zijn kliktoppers die moeiteloos binnenlopen door donaties, advertenties en merchandise. Met dank aan social media, het aller-aller-allergrootste probleem van dit moment.

Wil je ook snel binnenlopen? Maak elke dag een Youtube-video, lieg in die video van alles bij elkaar over corona, vaccins, de platte aarde of gewoon iets over ‘de elite’, acteer dat je het allemaal echt aan het hart gaat, schrijf af en toe een boekje voor de verkoop, handel als het even kan ook in online ‘cursussen’, zet een merchandiselijn op en…KATSJING!

Je hoeft alleen maar geen moraal te hebben, zodat je jezelf in de spiegel kunt blijven aankijken. Maar wie heeft er tegenwoordig nog een moraal? Wie hecht überhaupt nog waarde aan waarheid?

Als social media en Big Tech ons iets hebben geleerd dan is het wel dat de waarheid brengen geen deugd is en dat liegen het meeste oplevert. Een hele generatie is daar inmiddels mee groot gebracht. What can possibly go wrong?

 

Lees ook: Sander Schimmelpenninck heeft volkomen gelijk

Lees ook: Thierry Baudet (Fvd), schreeuwend: ‘Ik heb gelijk!’

Lees ook: PLOKS: technieken van desinformatie en ontkenning die complotwappies gebruiken

 


 

Advertentie

Reacties

Reageren is voor de TPO+ eliteclub voor reaguurders en reactielezers.

Toon reacties

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Sander Schimmelpenninck heeft volkomen gelijk

TPO+

Podcast ‘Teun & Gijs vertellen alles’ is niet de trots maar het einde van de linkse kerk 

Coen de Jong – Het nieuwe elitisme: niet iedereen heeft recht op een mening, laat staan het recht om gehoord te worden

TPO+

Wopke Hoekstra voert bij Op1 een surrealistische spektakelshow op

Gepassioneerd Twitteraar Sander Schimmelpenninck stopt als hoofdredacteur van Quote

Sander Schimmelpenninck weg als presentator Op1

BRIEFJE VAN JAN – Aan al mijn lezers

TPO+

Sander Schimmelpenninck is verkikkerd op de rauwe corona-aanpak van Zweden

99 woorden: Goed geneukt

TPO+

Sietske Bergsma – Sander Schimmelpennicks hoog en droog afgeven op het gepeupel is het nieuwe deugen

Video – Ronald van Raak in gesprek met Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck (bekend van Twitter): Elitair? Ik?

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sander Schimmelpenninck

Video – Sander Schimmelpenninck (Quote) vindt dat vrouwen niet moeten zeuren

Podcasts