Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Doutzen Kroes

29-11-2021 09:31

Beste Doutzen,

Nou, daar ga je!

Een speurneus van het maandblad Quote heeft ontdekt dat jouw bedrijf AHAU Golden Sun BV liefst 18.817 euro aan NOW-steun heeft ontvangen van de overheid.

En dat vindt Quote nieuwswaardig.

Waarom?

Omdat jij je in je Instagram-posts afzet tegen het overheidsbeleid op het gebied van corona.

Zouden ze bij Quote (en De Telegraaf en het AD en RTL Nieuws en al die andere media die het ‘nieuws’ van Quote overnamen) nou echt zo dom zijn?

Zouden ze bij Quote (en de overtikmedia) echt vinden dat jij wél belasting voor alles mag betálen (inclusief zaken waar je het wellicht persoonlijk niet mee eens bent), maar géén gebruik mag maken van regelingen waarmee de overheid iets teruggeeft aan de belastingbetalers?

 

Bedoelen ze dat regelingen als de NOW er éigenlijk alleen zijn voor bedrijven die het eens zijn met de overheid?

Of dat alleen bedrijven van ondernemers die privé geen cent te makken hebben (want ze verwijten jou ook je vermeende vermogen van 29 miljoen), hun hand mogen ophouden als er zo’n regeling wordt opgetuigd?

Ik hóóp maar dat ze alleen maar dom zijn.

Want het alternatief is nog erger.

Dat is dat Nederlandse media vinden dat je aan de leiband van de overheid moet lopen en dat je anders alleen maar mag betalen (onderwijs en zorg in het Afghanistan van de Taliban zíjn ook duur).

 
En waar ik ‘Nederlandse’ media zei, bedoelde ik in het geval van de Mediahuis- en DPG-kranten ‘Brusselse’ media, want De Telegraaf en het AD zijn gewoon in Belgische handen.

Wat je trouwens her en der ook verweten wordt, is dat je zoveel volgers op Instagram hebt.

Zeven miljoen.

Schande!

Dát is namelijk erg, omdat je je openlijk uitspreekt tégen het wereldwijde coronabeleid.

Ook weer zo grappig!

Als je je zeven miljoen Instagram-volgers zou melden dat ze precies moeten doen wat Hugo de Jonge (en zijn hopelijk minder erg falende soortgenoten elders op de wereld) ons voorschrijft, mag je dat Instagram-account inzetten zoveel je wilt.

 

Maar omdat jij aan de volstrekt andere kant van het meningenspectrum zit, moet je éigenlijk je mooie mondje houden.

De duizenden communicatiemedewerkers van de overheid mogen van media als Quote, De Telegraaf en het AD mede van onze belastingcenten propaganda verspreiden zoveel ze willen, maar jóu willen ze liefst het zwijgen opleggen.

Ik noem dat: waanzin!

Net als trouwens jouw mening over corona.

Maar da’s een ander verhaal.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje dat ik je héél erg gun. Of ben ik dan aan het mansplainen?