Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

07-12-2021 09:31

Kerst 2021Kerst 2021
 Beste Jesse,

Als ik zeg dat GroenLinks een ordinaire marketingmachine is die bereid is fake-news te verspreiden, vertel ik geen nieuws.

Jullie oud-Kamerlid Zihni Özdil, de ghostwriter van jouw boekjes, schreef er ooit een verhelderende column over in NRC Handelsblad.

Die begon als volgt:

“Of ik mijn plek in de zaal wilde opgeven. „Want hij wil dat we een zwart iemand regelen”, aldus de rechterhand van de linkse partijleider. “Die moet in de zaal zitten zodat hij die achter de hand heeft.”

Achter de hand? Waarom dan? vroeg ik.

“Hij wil Thierry Baudet kunnen vragen of hij aan een zwarte uitleg wil geven.”

Dat ik dat een heel slecht idee vind, maakt niet uit. “De leider heeft al besloten dat hij het beeldend wil maken. Het gaat om het beeld.”

Geïrriteerd geef ik aan dat het een absurd plan is. Dat je racisme niet op deze manier kunt bestrijden. En dat ik mijn plaats in de zaal niet opgeef. Van een vrouwelijk collega-Kamerlid hoor ik later dat zij dan maar haar plekje in de zaal heeft opgegeven.”

 

Alles om de suggestie te wekken dat het geprivilegieerde roomblanke bakfietsgezelschap GroenLinks een ‘inclusieve’ partij is, die opkomt voor de pigmentverwende onderklasse (een grotere leugen is er niet).

En de beelden van je speeches waarin je, van de bewegingen tot en met de opgerolde hemdsmouwen, de Canadese premier Justin Trudeau imiteerde (die weer de Amerikaanse president Barack Obama imiteerde) zijn legendarisch.

En dan heb ik het maar even niet over het feit dat je letterlijk citaten van Obama jatte en in de diensten voor je sekte verwerkte.

Toch kon je nóg dieper zakken.

Want wat zagen we gisteren bij ‘Nieuwsuur’?

Je had een óórtje in!

Blijkbaar hebben ze bij GroenLinks nog zó weinig vertrouwen in jou, dat ze je niet tegenover interviewer Jeroen Wollaars durven zetten zonder een souffleur in je oor die je vertelt hoe je moet reageren op vragen.

De vraag nu is: wie was het?

Wiens sprekende pop ben je?

Nog altijd die van milieu-terrorist Wijnand Duyvendak, je campagneleider bij de verkiezingen?

Of heeft die walgelijke bejaardenhater, jonkvrouw Corinne de Jonge van Ellemeet, de macht inmiddels gegrepen en dicteerde zij bij Nieuwsuur je antwoorden?

Dat laatste zou logischer zijn.

 

Want het is algemeen bekend dat zij staat te trappelen om jouw functie over te nemen.

En ze heeft, zo bleek toen ze in mei 2019 als vertrouwenspersoon van Zihni Özdil een mes in diens rug stak door tegen jou uit de school te klappen, al eerder aangetoond bereid te zijn over lijken te gaan.

Met zo’n oortje kun jij het moment waarop die darmenbak jou het genadeschot geeft wellicht nog even uitstellen.

Nog één tip: zorg de volgende keer wel dat het oortje niet uit je oor valt als de camera’s draaien :-)

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Misschien helpt het, de volgende keer.

UPDATE Volgens Jeroen Wollaars hebben alle gasten zo’n oortje in wegens een ‘technisch probleem’. Ga ik nu snel de oren van Lilianne Ploumen even checken.