Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Leon de Winter

08-12-2021 09:31

Kerst 2021Kerst 2021
 

Beste Leon,

Ik krijg weleens de klacht dat ik te weinig mensen in mijn ‘Briefje van Jan’ een spreekwoordelijke veer in hun reet steek.

Nu we geregeerd worden door beroepsleugenaars als Mark Rutte, Nederlanderhaters als Sigrid Kaag en levensgevaarlijke clusterfuckers als Hugo de Jonge zie ik zelf weinig aanleiding om constant veren te plaatsen op plekken waar de zon niet schijnt.

Maar tegen jou zeg ik: broek naar beneden, bukken en… daar kómt de veer!

Aanleiding tot de diepe buiging die ik voor je maak is je column van vandaag in De Telegraaf met de kop ‘Meeste media zoeken niet meer naar feiten’.

Je onderbouwt die stelling 818 woorden lang voortreffelijk.

Het nepnieuws over de ‘samenspanning’ van Trump en Poetin komt voorbij.

De heiligverklaring van de seriecrimineel George Floyd.

 

De doodse stilte over de zwarte acteur Jussie Smollett, die twee jaar geleden niet van de buis en krantenpagina’s was af te slaan na een ‘racistische overval’ op hem en over wie we niks horen of lezen, nu hij terechtstaat omdat hij die overval zelf in scene had gezet.

En natuurlijk het feit dat krankzinnige complotdenkers door de media worden misbruikt om kijkers, luisteraars en lezers alle terechte kritiek op het huidige coronabeleid (dat wereldwijd gaat leiden tot langjarige verplichte vaccinaties) te onthouden.

Je schrijft: “De meeste media beschouwen het niet meer als hun opdracht om in de chaos feiten te vinden. Ze zoeken naar narratieven die hun ideologie bevestigen – wat daarmee in contrast staat, bestaat niet of wordt gemanipuleerd.”

En: “De politieke- en gezondheidselites en veel media vormen een machtig, censurerend blok: wie kritiek heeft, verdwijnt. We zijn nooit aanwezig bij de redactiebesprekingen van de Op1-talkshows of bij die van het NRC-Handelsblad. Een groot deel van die redacteuren heeft één bepaalde politieke bloedgroep; zelden komen ze iemand tegen met een ander perspectief. Onderling hoeven ze elkaar nauwelijks te overtuigen van standpunten over energie, klimaatverandering, racisme, gender-ism of woke-ism, Israël, Trump, vaccinaties. Ze weten niet anders dan ‘groupthink’. En daarmee hebben we geen idee meer welke feiten onbenoemd blijven.”

En: “Serieuze dissidente geluiden dringen steeds minder tot de mainstream media door.  (…) Bij het toenemen van de staatsmacht zijn serieuze dissidenten steeds urgenter nodig. Maar wie durft? De straf op dissidentie is hoog: hoon, isolatie, ontslag.”

Zó waar.

 

Bukken, hier komt nóg een veer!

Ik weet trouwens nóg wel een onderwerp dat bij de media niet bestaat.

Waarover feiten door de mainstream media onbenoemd blijven.

Waarin ‘dissidenten’ hoon van journalisten ten deel valt.

Erger nog: waarover de feiten welbewust door journalisten verdraaid worden.

Waarin journalisten vriendschappelijke banden met criminelen belangrijker vinden dan het uitoefenen van hun heilige taak.

Toevallig niet alleen bij de door jou genoemde en NRC, maar ook bij jouw eigen Telegraaf.

Er is een lange en een korte versie van het verhaal.

De lange hebben Bas Paternotte en ik een podcast over gemaakt van ruim 65 minuten:

De korte?

Laat maar.

Doe alleen maar de groetjes aan Elif Isitman. Als je haar niet op de parlementaire redactie kunt vinden, is ze misschien wel boeken aan het bespreken of aan het borrelen met haar vriendin Soumaya S.

Dat is dat grietje van de Hofstadgroep dat dankzij suikeroom Frits Bolkestein geïnfiltreerd is in de bovenwereld in het algemeen en de VVD in het bijzonder.

En er is ook nog iets met een zus die nu letterlijk op steenworp afstand zit van Hofstadgroep-target Geert Wilders

Groet,

JanD

PS. Cadeau! Omdat het fijn is dat De Telegraaf ook nog integere medewerkers heeft.