Opinie

‘Met satanisch ritueel misbruik worden joden in verband gebracht, dat moet Baudet aanspreken’

09-12-2021 15:00

De waanzin regeert in coronaland (foto via Maarten Brante, maartenbrante.com)

“Zo grijpt Thierry-fluisteraar en Moederhart-initiatiefnemer Sietske Bergsma deze week de plotselinge dood van een 14-jarige jongen aan om haar antivax-agenda te pushen. Hoewel artsen van het AMC hebben geconstateerd dat de hartspier van de jongen was verzwakt door een virus, vermoedt Bergsma dat het anders zit. “Ons is ter ore gekomen dat de jongen gevaccineerd zou zijn”, twittert ze. Om die reden wil ze contact met de ouders van de overleden jongen.

Ook Baudet schrijft op Twitter dat hij vermoedt dat de jongen door vaccinatie is overleden – al hoeft hij dan weer geen gesprek met de ouders om een en ander te verifiëren. Waarschijnlijk omdat de Forum-leider te druk is met een andere complottheorie: satanisch ritueel kindermisbruik. Forum wil dat het door de Kamer gewenste onderzoek daarnaar onafhankelijk van het ministerie van Justitie wordt gedaan, omdat er ook mensen van het ministerie betrokken zouden zijn.

Over satanisch ritueel kindermisbruik kun je met gemak een boekenplank volschrijven, want de theorieën daarover zijn al eeuwenoud. Van oudsher – en dat moet Baudet aanspreken – worden joden ermee in verband gebracht.

Je hoeft geen helderziende te zijn om te voorspellen dat het nieuwe onderzoek naar georganiseerd ritueel misbruik ook weer niet zal opleveren wat de complotgelovigen ervan verwachten.

Net zoals Baudet en Bergsma met hun verzinsels over de gevaren van vaccinaties de aanpak van het échte probleem ondermijnen: er overlijden nu wekelijks honderden Nederlanders aan een ziekte die juist bestreden kan worden met inentingen. Ja, ook voor kinderen.”

Journalist Maarten Reijnders is comlotwappiesdeskundige en schreef daarover een alleraardigst boek. Op een bij het grote publiek onbekende NPO-website schreef hij ook een alleraardigt opiniestukje, waarvan bovenstaande alleraadigste quotes slechts enkele alleraadigste krenten uit de alleraardigste pap zijn.

Behalve heel erg alleraardigst is het ook best wel heel erg waar. Waarvoor hulde en dank.