Opinie

‘Datacenter Zeewolde: kabinet, provincie en gemeente geven burger dikke middelvinger’

18-12-2021 12:06

Help, ik word gek!

Tig datacenters komen er bij in Nederland die dus meer dan 10% van de opgewekte elektriciteit gaan verbruiken. Terwijl wij wel allemaal van het gas af moeten en de waterpomp moeten omarmen. Een leek kan toch bedenken dat de elektriciteitsvoorziening in de knel komt? Het is niet redundant en bovendien hackgevoelig. Dat bovenop het gebruik van enorme hoeveelheden drinkwater dat een schaars product aan het worden is.

Het kabinet, de provincie en de gemeente geven ons burger een dikke middelvinger. Temeer omdat de burger weer voor dit alles mag opdraaien. Wij burgers hebben zelf helemaal niets aan deze datacenters.

Dit is een enorme aanslag op het elektriciteitsnet. Tenzij door enorme innovatieve ingevingen op korte termijn een nieuwe vorm van energie opwekken wordt gevonden, gaat dit voor alarmerende en levensbedreigende situaties zorgen bovenop de toch al belabberde voorzieningen.

Dan is het kabinet toch een gevaar voor de samenleving?

Alle plannen worden door de coalitiemeerderheid erdoorheen gedrukt, ongeacht de aanwezigheid of afwezigheid van kennis. Ik als burger schrik me kapot van deze plannen. Dat naast een toch al verloederende democratie dankzij Rutte 1, 2, 3 en 4.

Help!

Jan Hendrik Maanhof.