Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Jaaroverzicht (3/5)

28-12-2021 09:31

Beste lezers,

Traditiegetrouw aan het eind van het jaar: het jaaroverzicht met de Top 25 van meest populaire ‘Briefjes van Jan’. Vandaag: de nummers 15 tot en met 11. Ofwel: van de ademende vrieskist die een terminaal ziek meisje schoffeert tot de landverrader die premier wil worden..

15 – Aan Eva Jinek (15 januari)

Waarin blijkt dat ‘alles voor de kijkcijfers’ bij de ijskoude bitch Eva Jinek zelfs ten koste gaat van een terminaal ziek meisje, dat schaamteloos tot twee keer toe wordt afgebeld als gast van de talkshow ‘Jinek’.

 Lees het Briefje hier.

 

14 – Aan Hugo de Jonge (23 januari)

Waarin Hugo de Jonge, omdat-ie toch niks anders te doen had, werd meegenomen naar het jaar 1984. Toen je in Nederland nog ’s avonds naar buiten mocht als je daar zin in had en geluid maken op een voetbaltribune nog niet verboten was.

Lees het Briefje hier.

 

13 – Aan Geert Wilders (11 januari)

Waarin aan de hand van talloze voorbeelden wordt vastgesteld dat die vermeende ‘extreemrechtse’ partij van Geert Wilders in feite kneiterlinks is. Sterker: de voormalige arbeiderspartij PvdA op links gewoon passeert.

Lees het Briefje hier.

 

12 – Aan Chantal Janzen (31 oktober)

Waarin Chantal Janzen de vraag krijgt of ze weleens gehoord heeft van Ayaan Hirsi Ali, Shirin Musa en Lale Gül en zo ja, waarom ze dan haar klep dichthield toen ze het in de publieke ruimte voor deze bedreigde vrouwen had kunnen opnemen. En waarom ze het nu zelfs gaat opnemen voor de muzelman…

Lees het Briefje hier.

 

11 – Aan Sigrid Kaag (17 december)

Waarin ik onderbouw waarom de zelfbenoemde volgende premier van Nederland die ‘baan’ nooit mag krijgen. De korte versie? Eens een landverrader, altijd een landverrader.

Lees het Briefje hier.

 

PS. Cadeautje. Voor iedereen die Sander Dekker straks heel erg gaat missen.