Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid Kaag

10-01-2022 09:31

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Mevrouw Kaag,

Natuurlijk is het vervelend dat de aarsmade Willem Engel uw huisadres op social media heeft gepubliceerd.

Maar aangifte?

Serieus?

U weet toch ook wel dat het kabinet Rutte 3 weliswaar bézig was met een wet die het ongewild publiceren van onder meer privé-adressen strafbaar maakt, maar dat die wet er nog lang niet is?

Zo’n aangifte is dus louter voor de Bühne.

PR-puntjes scoren.

En corrigeer me als ik ernaast zit, maar volgens mij gaat die wet alleen gelden voor adressen die niet algemeen bekend zijn.

 

Uw adres is dat wel, omdat Mark Rutte en u afgelopen zomer welwillend poseerden voor uw huisdeur (en huisnummer) voor een persfotograaf toen jullie daar genoeglijk hadden zitten keuvelen over het doorbreken van de impasse in de informatie.

Dat die fotograaf op de hoogte was van de ‘informele ontmoeting’ was vast niet omdat één van de propagandamensen van D66 of de VVD hem had ingelicht hoe laat hij waar moest zijn…

En dat een fotoredacteur bij zo’n krant dan niet zo slim is om het huisnummer onleesbaar te maken, maakt dat uw adres vanaf dat moment feitelijk op straat ligt (en door menigeen wordt doorgeplaatst).

Wat dit betekent?

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Dat het helemaal nog niet zo zeker is dat publicatie van uw adres zélfs als die wet er onder Dilan “Keihard aanpakken dat tuig!” Yesilgöz straks wel is, door een rechter wordt bestraft, omdat het al gemakkelijk vindbaar is op internet.

Net als overigens dat van al die zzp’ers die een bedrijfje aan huis hebben en die geen directe lijn hebben naar de politie als er een godsdienstwaanzinnige met een fakkel (of Antifa-tuig met een bijl, of een wappie met een filmcamera) voor de deur staat.

Doet allemaal niets af aan het feit dat die Willem Engel een keer een flink pak op z’n donder verdient.

En dan bedoel ik uiteráárd: via het strafrecht.

 

Het zou mij een lief ding waard zijn als politie en Justitie hun kostbare tijd niet verdoen aan kansloze aangiftes wegens doxing, maar ‘m besteden aan een zaak tegen die levensgevaarlijke engnek die bij de strafrechter wél kans van slagen heeft.

Keihard aanpakken dat tuig!

Daar scoort u dan persoonlijk eens een keertje geen goeie PR mee, maar daar heeft de hele samenleving iets aan.

“Eén ieder”, zoals u dat altijd zo mooi zegt.

Groet,

JanD

PS. Cadeautjes voor uw vijf dagen in isolatie. Zodat u weet wat er echt leeft in Nederland. En de rest van Europa.