Entertainment

BRIEFJE VAN JAN – Aan Howard Komproe

16-01-2022 09:31

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Beste Howard,

Dankjewel!

Jij was de eerste die mij gisteren tijdens het volgen van het door BNNVARA-topper Tim Hofman uit de juicechannel-sfeer getrokken seksschandaal bij ‘The Voice of Holland’ een schaterlach bezorgde.

Tot dat moment had ik eigenlijk alleen maar een diep medelijden met alles en iedereen gevoeld.

Met de slachtoffers van die smeerlappen natuurlijk in de eerste, tweede, derde tot en met honderste plaats.

Dat ze in de 21ste eeuw nog geloofden in de mooie praatjes van mannen die hun roem beloofden in ruil voor een pijpbeurt.

Met Linda de Mol, die als baas van het tijdschrift LINDA in editie 165, op de hoogtepunt van de #MeToo-hype, schreef hoe ze zelf het slachtoffer was van ongepast seksueel gedrag.

 

“Op mijn vijftiende ben ik in de brandgang naast ons huis aangerand door iemand die tegen de schutting gedrukt stond. Hij duwde me de heg in, zijn handen waren overal, hij rukte mijn blouse kapot”, schreef ze.

En nu blijkt ze al jaren samen te wonen met -volgens talrijke bronnen- één van de grootste roofdieren van Hilversum, Jeroen Rietbergen, van wie we toch mogen aannemen dat hij na zijn bekentenis nooit meer ergens aan de bak komt waar ook vrouwen van onder de 80 aanwezig zijn.

Oók met Linda de Mol trouwens, omdat ze blijkbaar jaren met het geheim leefde dat Rietbergen bij ‘The Voice op Holland’ seksueel ongepast gedrag had vertoond (ze verbrak een tijdje de relatie en stuurde hem op therapie) en niet voorkwam dat nu het hele format van ‘The Voice of Holland’ op het randje van de afgrond ligt te wippen.

Om over ‘The Voice Kids’ maar niet te spreken…

 

Met John de Mol, die naast zwager van Jeroen Rietbergen vooral de bedenker is van de internationale megahit ‘The Voice’.

De Mol zal nu helemaal over de pis zijn omdat zijn zus én zijn mensen bij Talpa dit explosieve nieuws over zijn zwager én de leider van de band van ‘The Voice’ voor hem geheim hielden.

Óf hij wist wel van het ongepaste seksuele gedrag en machtsmisbruik van de leider van de band van ‘The Voice’ en heeft dan zelf ook vuile handen door hem niet onmiddellijk van het programma af te halen.

Ik voelde ook medelijden met de presentatoren Martijn Krabbé, Wendy van Dijk en Chantal Janzen.

Werk je zó lang samen met allerlei kerels die jóuw programma onder je neus gebruiken als een soort vrouwenvleesmarkt, heb je helemaal niks door en laat je Tim Hofman de onderste steen boven halen.

Met deelneemsters die begeleid werden door Marco Borsato en die het ver schopten in ‘The Voice’.

Omdat die…

 

Nou ja, dat hoef ik niet uit te leggen.

Kortom, treurnis troef, man.

Tot ik dus jouw bericht op Facebook over het seksschandaal bij ‘The Voice of Holland’ zag.

Je citeerde Het Parool.

“Dat John de Mol tevens de zwager is van Rietbergen, maakt de zaak er nog ingewikkelder op. Rietbergen is niet alleen partner van Linda de Mol, maar ook toetsenist in de band van Marco Borsato, en vormde ooit samen met Ronald Molendijk de dance-act Soulvation, die inmiddels bestaat uit Molendijk en Erland Galjaard, voormalig RTL-baas en inmiddels werkzaam bij Talpa en man van Wendy van Dijk, oud-presentatrice van ‘The Voice’. De regie van ‘The Voice’ was onder meer in handen van Sander Vahle, die dan weer de ex van Linda de Mol is.”

En boven dat citaat schreef je: “Stukje duiding… #whiteprivilege.”

Ik moest lachen.

 

Alsof dit seksschandaal ook maar íets te maken heeft met ‘blank’ versus ‘pigmentverwend’.

Ten eerste: sinds wanneer is de enige Voice-betrokkene tegen wie al wél aangifte is gedaan, Ali B., blank?

Ten tweede: als een bekende pigmentverwende comedian zijn elf jaar jongere vriendin afrost in een donker steegje, spreken we toch ook niet van #blackprivilege?

Enfin, smakelijk om je grap gelachen.

Net als gisteravond laat van het gezicht van Jeroen Rietbergens hondstrouwe boezemvriend Ronald Molendijk bij ‘SBS Shownieuws’ trouwens.

Ik wist niet dat blanken zó lelijk waren als ze moeten poepen en de drol zit dwars.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Als herinnering aan onze eerste en laatste ontmoeting. Of was je die vergeten?