Portemonnee

Al 36.000 mensen tekenden petitie Kamerlid Liane den Haan tegen ontkoppeling AOW

18-01-2022 14:22

Liane den Haan Carola Schouten
Tweedekamerlid Liane den Haan (links) en minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten (CU).

Al ruim 36.000 mensen zijn tegen het voorstel van het nieuwe kabinet om de AOW los te koppelen van het minimumloon en de uitkeringen. Zij ondertekenden de petitie die Tweede Kamerlid Liane den Haan donderdag 13 januari startte. Vanochtend, voor het debat over de regeringsverklaring, overhandigde Liane den Haan de handtekeningen aan Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

Doneer aan TPO

“De gepensioneerden in ons land zijn er de afgelopen jaren ruim 20 procent in koopkracht op achteruit gegaan in vergelijking met de mensen die werken,” stelt Liane den Haan vast:

“Die inkomenskloof moet wat mij betreft worden gedicht. Maar in plaats daarvan wil het kabinet het minimumloon en de uitkeringen loskoppelen van de AOW. Het minimumloon gaat de komende tijd 7,5 procent omhoog, maar de AOW dus niet. Dat vind ik onacceptabel. De AOW was meer dan 40 jaar gekoppeld aan het minimumloon. Dat loskoppelen is de bijl aan de wortel die soliditeit heet. De ouderen in Nederland verdienen ons respect en dat toont het kabinet met dit voornemen niet.

“Ik heb er daarom vanochtend bij minister Schouten op aangedrongen om de AOW niet los te koppelen van het minimumloon en de uitkeringen. Bij een stijging van het minimumloon en de uitkeringen moet de AOW ook omhoog gaan!”

De petitie en het actuele aantal ondertekenaars staat op: Ontkoppel de AOW niet van het minimumloon – Petities.nl

 

 

Doneer aan TPO!