Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Femke Halsema

19-01-2022 09:31

Femke Halsema
Femke Halsema (GroenLinks), burgemeester van Amsterdam in 2019. Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Mevrouw Halsema,

Dus als het tuig van Antifa in coronatijd een pand van een politieke partij in uw stad met verf gaat besmeuren, stuurt u politie mee.

Niet om arrestaties te verrichten als ze een aanslag plegen, maar om te zorgen dat ze niet verdwalen op weg naar een manifestatie van diezelfde partij elders in de stad.

En als het tuig van Extinction Rebellion een doorgaande weg in Amsterdam bezet en het verkeer ontregelt, laat u de politie urenlang auto’s tegenhouden. Daarna stuurt u bussen.

Niet om die lui naar het politiebureau te brengen, maar om ze een gratis enkeltje naar elders in de stad te geven, zodat boze automobilisten ze niets kunnen aandoen.

En als het tuig van Kick Out Zwarte Piet in coronatijd op de Dam de meute ophitst om geschminkte Nederlanders in hun gezicht te trappen, gaat u er zélf heen.

Niet om te zien hoe de ME met waterkanonnen, wapenstokken en dolle honden de Dam leeg veegt, maar met een button uw steun aan het tuig te betonen.

 

Maar als keurig nette podiumkunstenaars als Youp van ‘t Hek, Cor Bakker, Freek de Jonge, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Jochem Myjer, Henry van Loon, Dolf Jansen en me matti een keer een demonstratie willen houden, dan verbiedt u ‘m en kondigt u van tevoren aan dat u ze keihard gaat aanpakken.

En niet omdat die podiumkunstenaars van plan zijn net als dat schorremorrie van Antifa, Extinction Rebellion en KOZP aanslagen te plegen, wegen bezet te houden of mensen aan te zetten tot geweld.

Sterker, het zou de braafste actie ooit worden.

Registratie van de bezoekers.

Alleen toegankelijk voor mensen met QR-code.

Handgel.

 

Mondkapjes op.

Anderhalve meter afstand.

En dan een paar gemakkelijke grapjes vertellen over jongens die vroeger ook al veel gepest werden op school, zoals Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen.

Of over seniele bejaarden die telkens roepen dat ze het gekkenhuis verlaten, maar die er nooit van hun leven meer uitkomen.

En dan na afloop in de camera’s van alle toegesnelde staatsomroepen en de microfoontjes van alle toegesnelde systeemkranten vertellen hoe het voelt om een Hannie Schaft te zijn.

Méér zou het niet worden.

 

En toch mag dít dan weer niet van u.

Het is wel duidelijk aan welke kant u staat.

Niet aan die van de keurig hun belasting betalende podiumkunstenaars, maar aan die van de terroristen.

Iemand van GroenLinks verloochent zijn afkomst nooit, hè…

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor uw man. Kan-ie de eenzaamheid in Amsterdam-Noord een beetje mee verdrijven.