Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Corinne Ellemeet

22-01-2022 09:31

Corinne Ellemeet, GroenLinks
Corinne Ellemeet, GroenLinks. Screenshot RTL Nieuws.

Films en seriesFilms en series

Mevrouw Ellemeet,

U plaatste gisterochtend een tweet met de foto van de advertentie van de een aantal Talpa-vrouwen aan John de Mol.

Daarboven zette u de tekst “Bravo vrouwen uit het bedrijf van John de Mol”.

Gevolgd door twee uitroeptekens, drie aplaudisserende handjes en de #MeToo-hashtag.

Zo dus:

Tamelijk ongepast voor iemand die sinds 2017 Tweede Kamerlid van GroenLinks is.

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 december 2017 randde immers een persvoorlichter van GroenLinks na het Kerstdiner een stagiaire van GroenLinks aan.

Pas daarna liet de persvoorlichter van GroenLinks de stagiaire van GroenLinks zonder geld voor een taxi op straat achter, waardoor zij niet naar huis kon.

 

Op dinsdag 19 december is de persvoorlichter van GroenLinks voor dat vergrijp níet op staande voet ontslagen. Hij hoefde slechts onmiddellijk naar kantoor te komen voor een gesprek, waarin hij een officiële waarschuwing kreeg. Een zogenaamde ‘tweede kans’. Zeg maar: een jeroenrietbergentje.

Toen de pers lucht had gekregen van deze doofpot-affaire, wilde GroenLinks de persvoorlichter van GroenLinks via de rechter alsnog ontslaan.

Op 1 maart 2018 besloot de Haagse kantonrechter de arbeidsovereenkomst tussen de persvoorlichter van GroenLinks en de Tweede Kamerfractie van GroenLinks alsnog te ontbinden wegens ‘een verstoorde arbeidsrelatie’.

 

Je zou kunnen zeggen dat GroenLinks de blunder van 19 december 2017 daarmee min of meer heeft rechtgezet.

Al is de waarheid natuurlijk dat dat gebeurde onder druk van de publiciteit.

Dat bleek wel, want de ex-persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks kreeg van de Haagse GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren een nieuwe baan als haar persoonlijk woordvoerder.

De Haagse GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren die nota bene eind jaren ’80 en begin jaren ’90 directeur was van een Blijf van mijn Lijf-huis in Australië.

Nadat de pers in mei 2019 lucht kreeg van deze benoeming kwam er snel een einde aan de dérde (!) kans die GroenLinks  gaf aan de GroenLinks-persvoorlichter die een GroenLinks-stagiaire aanrandde.

 

U stond er tijdens het #MeToo-schandaal binnen de Tweede Kamer-fractie van GroenLinks met uw neus bovenop en u heeft níet ingegrepen toen die aanrander een tweede kans van GroenLinks kreeg.

En óók niet toen die aanrander een dérde kans van GroenLinks kreeg.

Kortom, mevrouw Ellemeet, iemand uit de top van GroenLinks (u volgt binnenkort Jesse Klaver op als fractievoorzitter) lijkt me wel de láátste die met het vingertje naar John de Mol moet wijzen.

Want u bent, zoals we hier in Eesterga zeggen, een hypocriet stuk vreten.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Gemaakt door iemand die u eerder een mes in zijn rug stak.