ThePostOnline

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Telegraaf-redactie

27-01-2022 09:31

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Beste Telegraaf-redactie,

Wat zijn jullie toch een eh… natte tosti’s.

Wekenlang besteedde de krant geen letter aan de belachelijke actie van de VVD om de veroordeelde Hofstadgroep-terroriste Soumaya Sahla een officiële functie te geven.

Sterker: volgens jullie parlementair verslaggever Elif Isitman zette ík mezelf begin december ”voor lul” toen ik in een ‘Briefje van Jan’ de vinger op de zere plek legde.

Logisch, want Isitman is een vriendin van Soumaya Sahla.

Jullie verslaggever Wierd Duk, die Soumaya Sahla volgens Volkskrant-columinst Max Pam ook kent, zweeg in alle toonaarden.

En gisterochtend nog was jullie boegbeeld Rob Hoogland kritiek op de prominente rol van de Hofstadgroep-terroriste binnen de VVD aan het witwassen op Twitter.

Rob schreef: “Ik gooi er een citaatje van Gandhi tegenaan: ‘De zwakke kan nooit vergeven. Vergeving is het kenmerk van de sterke.’ Ze heeft geboet en net als Jason Walters de verkeerde weg verlaten.”

Het mag, hè.

 

Je mag het opnemen voor je vriendinnetje.

Je mag zwijgen.

Je mag ‘vergeven’ verwarren met ‘in één ruimte laten verblijven met de man die ze eerder nog probeerde te vermoorden’, zoals letterlijk gebeurde op Prindjesdag 2015.

Maar ga dan niet, zoals in de krant van vandaag, opeens twéé hele pagina’s maken waaruit eigenlijk alleen maar blijkt dat… het een schande is dat Soumaya Sahla op de positie bij de VVD zat waarop ze tot gisteren zat.

En maak dan niet, als het belachelijk proberen te maken van eenvoudige stukkiestikkers (Isitman), het zwijgen (Duk) en het lobbessen (ome Rob) en de gezamenlijke ‘Wilders-niet-in-de-kaart-spelen-campagne’ van de mainstream media tóch niet blijken te werken, een draai van 180 graden.

En vooral: ga dan niet nú opeens wijzen op de dubieuze rol van VVD-mastodont Frits Bolkestein, die verantwoordelijk is voor deze schandvlek binnen de partij die altijd zulke stoere praatjes over terrorismebestrijding en het afpakken van paspoorten en uitzetten van terroristen heeft.

Want wat jullie over Bolkestein schrijven, éindelijk, is hartstikke waar.

Ik citeer.

 

“Ook binnen de familie Bolkestein rezen vragen over de prominente rol die Soumaya Sahla speelt in het leven van Frits Bolkestein, bevestigen anonieme bronnen die de familie goed kennen. Zo zou Bolkesteins echtgenote Femke Boersma zich regelmatig geschoffeerd hebben gevoeld omdat Frits niet haar, maar Soumaya Sahla meenam naar officiële gelegenheden. Bovendien ontstonden er fricties tussen Bolkestein en enkele trouwe intimi over wat inmiddels werd gezien als de ’kwestie Soumaya’. De intimi struikelden over het feit dat Sahla geen spijt had betuigd voor haar terreurverleden en maakten zich zorgen over de groeiende invloed die de jonge vrouw op Bolkestein uitoefende.

De aanwezigheid van Bolkesteins protegé wordt in de familie- en vriendenkring ervaren als een splijtzwam. Vertrouwelingen spreken over ’manipulatie’ en zelfs ’ouderenmisbruik’.

Zij wijzen onder meer op de video waarin Frits Bolkestein Soumaya’s zus, Fonda Sahla, feliciteert met haar entree in de Tweede Kamer. ‘Die video is door Soumaya gemaakt”, aldus een vriend van de familie. „Frits is een digibeet, die kan nog geen mobiele telefoon hanteren. Hij wist natuurlijk niet dat dit filmpje, met alle positieve aandacht voor de familie Sahla, op het internet zou worden geplaatst. Het was een nieuwe poging van Soumaya om zich via Frits wit te wassen’.”

Dat wist ik begin december al.

En jullie ook.

 

Dat jullie tot het debat over de regeringsverklaring zwegen over Soumaya Sahla, was dus een ronduit bizárre keuze.

Volstrekt onjournalistiek.

Tenzij jullie de VVD van Mark Rutte en de vriendinnetjes van Soumaya Sahla op jullie redactie (hoi, Elif, hoi Kitty!) niet tegen de haren wilden strijken.

Maar laat ik met een compliment eindigen.

Goed dat jullie vandaag het bericht brengen dat de Tweede Kamerfractie van de VVD in 2019, toen zij, wéér met steun van Frits Bolkestein (!), solliciteerde naar een baantje bij de Tweede Kamerfractie, bedankte voor die ‘eer’.

Blíjkbaar waren er bij de VVD drie jaar geleden dus al mensen die snapten dat je een door zichzelf ‘genezen’ verklaarde pedoseksueel geen functie geeft in de peuterspeelzaal.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Eentje voor Elif, eentje voor Kitty.