Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mark Rutte

22-02-2022 09:31

KlussenKlussen

  Meneer Rutte, Kromme tenen natuurlijk. Eigenlijk al bij de aankondiging van Jinek. “Over minder dan een maand zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Zal het Mark Rutte opnieuw lukken om de VVD de grootste te maken? Vanavond is hij te gast bij Jinek.” Zouden die onbenullen van die redactie niet weten dat de lokale partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen sinds u premier bent by far de grootste worden bij de gemeenteraadsverkiezingen? En dat het gat op 16 maart alleen maar groter wordt? Tuurlijk wel.

Maar Hare Kaagheid en u moeten bij de kartelkranten en de regime-omroepen weer gepusht worden, dus trapte het Algemeen Dagblad gisteren af met een dystopisch schouder-aan-schouder-interview (“Nog nooit zoveel positieve reacties gehad op een interview”, loog u) en hadden uw mannetjesmakers u qua kijkcijfers aan die part-timer van de Unilever-omroep gegund. Terwijl het oosten van Europa in brand staat, moet ‘onze’ premier voor de lokale vertegenwoordigers van zijn in vrije val verkerende partij (23 zetels nog maar in de peilingen) redden wat er te redden valt. Wat ik tussen het geleuter bij Jinek opving aan feiten? De Groningers moeten nog jaren wachten op schadevergoeding. De slachtoffers van die misdadige Toeslagenaffaire moeten nog jaren wachten op genoegdoening. “Die zaken hebben voor mij topprioriteit”, zei u. “Maar ik beloof niks.”

Nou, het enige wat bij u topprioriteit heeft is die 35 miljard voor de hobby van Robbie en 25 miljard voor een verzonnen stikstofprobleem. Opdat D66 u nog een paar jaar gedoogt.

Zaagde Jinek u door over de gasrekening die (door de bizarre belastingdruk) bij vele Nederlanders inmiddels hoger is dan de huur of de hypotheek?

Over de AOW’ers die bedonderd zijn doordat de stijging van hun uitkering niet meer gekoppeld wordt aan het minimumloon? Over de Bente Becker Express, die zorgt dat de goedkopere huurwoningen allemaal naar statushouders moeten en dat complete dorpen in de buurt van azc’s, dus ver verwijderd van uw wijk Benoordenhout, ontregeld worden door kansloze gelukszoekers? Over de vorige week door de OVV bevestigde bewuste ruiming van bejaarden in de verpleeghuizen tijdens de coronacrisis? Tuurlijk niet.

Want dan gaat u bij de volgende verkiezingen naar Op1. Daarom ben ik op een gegeven moment toch maar afgehaakt. Weet u welke vragen ik Eva Jinek graag aan u had horen stellen? En dan alleen te beantwoorden met ‘ja’ of ‘nee’. Deze: – Vertelt u regelmatig een betere versie van een verhaal om respect en vertrouwen van mensen te krijgen? – Kunt u zo charmant zijn dat mensen denken dat uw hele wereld om hen draait? – Is er vaak veel gedoe om u heen?

– Zoekt u graag het avontuur op? – Neemt u weleens beslissingen die ten koste gaan van anderen? – Geeft u als u op leugens betrapt wordt anderen het gevoel dat ze paranoïde zijn? Als u eerlijk be… Shit. Hoe leg ik dat uit? Eh… als u met het mes op de keel gedwongen wordt om op het leven van uw allerbeste vrie… Shit.

 Eh… als u met het mes op de keel gedwongen wordt om op het leven van uw fami… Shit. Eh… Als u moet kiezen tussen de waarheid vertellen en de rest van uw leven samenwonen met Sigrid Kaag, dan geeft u toch gewoon toe dat het zes keer een ‘ja’ is? U liegt zonder problemen, u bent charmant, u maakt veel drama mee, u houdt wel van avontuur, u ligt geen seconde wakker van een slachtoffer meer of minder en u denkt inmiddels bijna echt dat de ánderen gek zijn. U bent een pure sociopaat. Al keur ik ‘psychopaat’ ook goed. Groet, JanD PS. Cadeautje. Dan verdient die gladjakker ook nog een paar centen aan zijn vrijwilligerswerk voor zijn #BFF. Disclaimer: Het ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)