Media

‘Nederlandse leger geen slagkracht, wel genderneutrale toiletten en regenboogcamouflage’

02-03-2022 12:13

Roderick Veelo Bert Brussen TPO Podcast
Roderick Veelo en Bert Brussen in TPO Podcast.

In de TPO Podcast zetten Bert Brussen en Roderick Veelo zich wekelijks af tegen de huidige Nederlandse journalistieke werkwijze. De podcast verrijkt het medialandschap met controversiële en spraakmakende journalistieke invalshoeken zonder heilige huisjes of taboes. Zo bespraken Brussen en Veelo afgelopen week de onderwerpen: Nederlandse schulden bij de NAVO, het zwijgen van de pers tijdens de gijzeling in de Apple Store en de onzinnigheid van een diverse en inclusieve gemeenteraad.

Gevolgen wanbetaling NAVO

Sinds 1993 voldoet Nederland niet meer aan de eis om 2% van het bruto binnenlands product (bbp) af te dragen aan de NAVO. Investeren in inclusiviteit en diversiteit in plaats van in munitie, wapens en andere militaire beschermingsmiddelen heeft de Nederlandse militaire positie ernstig verzwakt’, aldus Bert Brussen.

Gezien de dreiging van de huidige situatie in Oekraïne is dit zorgelijk, omdat de Nederlandse strijdkrachten, zelfs in relatief opzicht, geenszins zijn opgewassen tegen haar Russische tegenhanger. Voormalige commandant der strijdkrachten Generaal Mart de Kruif gaf een sprekend voorbeeld op NPO Radio 1:Een gevechtssimulatie tussen een Nederlandse en een evenredig grote Russische troepenmacht levert binnen enkele uren een overweldigend, negatief resultaat op.’

Baudet heeft afgedaan voor Bert Brussen

Ook Forum voor democratie wappie en Tweede Kamerlid Thierry Baudet krijgt de wind van voren; Baudet fungeert als “woordvoerder voor de Russen” en is daarmee de meest nuttige idioot die de geschiedenis van Rusland ooit heeft gehad. Beter dan dit wordt het niet’, aldus Bert Brussen, die zich sinds de corona uitspraken van Baudet fel tegen de politicus uitspreekt.

Onze ‘bezorgde’ maatschappij houdt nieuwsfeiten verborgen

Ook binnenlands nieuws blijft niet onbesproken. De ‘lieve en bezorgde’ tendens in onze maatschappij schiet volgens Brussen haar doel ver voorbij. Tijdens de gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam werden de media gevraagd om geen verslag te doen om zo onnodig leed te besparen bij de familie van de betrokkenen. Belachelijk dat de eis om niet te filmen werd ingewilligd. Nieuws is nieuws. Flikker op!’. Brussen geeft aan dat door een dergelijke eis ons belangrijke nieuwsfeiten worden onthouden.

Representatieve democratie

Ook met de maatschappelijke afspiegeling van de gemeenteraad is korte metten gemaakt. ‘De identiteitspolitiek sijpelt door in de lokale politiek’ zegt Brussen. ‘Wij zijn een representatieve democratie, wat betekent dat een gemeenteraad de samenleving moet representeren en niet een-op-een hoeft af te spiegelen’. Zo geeft Brussen aan dat de ‘Gemeentelijke politiek is voorbehouden aan mensen die het willen en kunnen, ongeacht hun identiteit. Als dat dan alleen oude blanke mannen zijn, who cares.’

/PERSBERICHT

WORD DUS NU LID! —> PETJE.AF/TPOPODCAST

Beluister op Spotify.

Koop TPO Podcast-hebbedingen in onze hebbedingenshop.

Beluister op Itunes.

Beluister op SoundCloud.

Doneer, want TPO Podcast doet niet aan advertenties.

Twitter.

Facebook.

Youtube.

WOKE NIEUWSBRIEF.

WOKE ABONNEE WORDEN.

WWW.TPOPODCAST.NL