Partnerbijdrage

Crypto blijven dalen: hoelang blijft dit nog doorgaan?

07-03-2022 11:43

Het zal je niet ontgaan zijn dat de crypto koersen maar blijven dalen. Als je interesse hebt in een investering in digitale munteenheden of als je hier al actief mee bezig bent, wil je ongetwijfeld weten hoelang dit nog blijft doorgaan. Er is geen mens die het antwoord op deze vraag kan geven. Daarom is het als crypto geïnteresseerde goed om te weten welke invloeden van invloed zijn op de crypto koersen.

Koersverloop van de Bitcoin

Om een beeld te vormen van de crypto koersen kunnen we het beste de Bitcoin als voorbeeld nemen aangezien de koersen van de andere digitale munten hier vaak parallel aan lopen. Mensen die het koersverloop van de Bitcoin hebben gevolgd, weten als geen ander dat all time highs op een snelle manier werden afgewisseld door stevige koersdalingen. Vooral het jaar 2021 was hier een uitstekend voorbeeld van. De Bitcoin koers steeg in dat jaar immers met maar liefst 75%. Er werd zelfs een all time high gerealiseerd van meer dan 60.000 dollar. Dit moment werd vrijwel direct daarna gevolgd door een stevige koersdaling, een ontwikkeling die nog altijd gaande is. De koers van de Bitcoin blijft dalen op dit moment. Niemand weet hoe lang dit blijft doorgaan.

Oorzaken koersdalingen crypto koersen

Dat de crypto koersen aan verandering onderhevig zijn, is over algemeen wel bekend. De volatiliteit van deze koersen maakt het zelfs onmogelijk om hier een betrouwbare  voorspelling in te doen. Het is voor crypto investeerders wel van belang (lees: waardevol) om te weten wat de oorzaken zijn van de koersdalingen of het stijgen van crypto koersen. Uiteraard speelt de verhouding tussen vraag en aanbod hierin een rol maar ook de acceptatiegraad van het publiek en de invloeden van social media kunnen een belangrijke oorzaak zijn van koersontwikkelingen. Daarnaast is het vertrouwen in een munt en het project wat erachter schuilt van groot belang voor het succes (dus een koersstijging of daling) van een munt. De belangrijkste oorzaak van koersdalingen van crypto koersen zijn de ontwikkelingen in de wereld. Een uitbraak van de corona pandemie of de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zorgen immers voor een flinke koersdaling.

De crypto koersverwachtingen voor de komende tijd

De crypto koersverwachtingen voor de komende tijd zijn hoogst onzeker. De genoemde corona pandemie en de ontwikkelingen met betrekking tot oorlogen tussen landen staan haaks tegenover de lage rentestand wat een crypto investering juist wel aantrekkelijk maakt. Ook de regulering van cryptomunten maakt het handelen en beleggen hierin misschien wel zeer interessant. De conclusie van dit artikel zal duidelijk zijn: het is belangrijk om het crypto nieuws op de voet te volgen om te weten hoe lang de daling van de crypto koersen nog door zullen gaan.