Opinie

Bert Brussen – Ode aan progressieve politici, Nobelprijs voor Corinne Ellemeet

16-03-2022 19:21

Abortus Abortion
Shutterstock.

Het recht op abortus en de mogelijkheid tot het plegen van euthanasie zijn de twee beste verworvendheden van het vrije Westen. Wat je ook vindt van progressieve politiek, als het gaat om deze twee verworvendheden kun je niet anders dan dankbaar zijn voor het bestaan van progressieve politiek. Conservatieve types die abortus hysterisch ‘babymoord’ noemen (en euthanasie hysterisch ‘moord’) onderschrijven dit.

De dankbaarheid voor progressieve politiek wordt in het aanhoudende, maar immer argumentsloze pathetische gejammer van conservatieven juist extra krachtig benadrukt. Immers, als het aan conservatieven ligt hebben vrouwen nu nog altijd geen volledige zelfbeschikking over hun eigen lichaam en zou de mens niet zelfstandig mogen beslissen wanneer een leven te zwaar (of voltooid genoeg) is om verder te leven, wat eveneens gelijk staat aan geen zelfbeschikking bezitten. Zonder progressieve politici geen zelfbeschikking maar slechts de dictatuur van het conservatisme.

Wie kan daar nou niet dankbaar voor zijn? Mensen als Rebecca Gomperts of Corinne Ellemeet zouden ze een Nobelprijs voor de Vrijheid moeten geven. Als die niet bestaat zijn zij een goede reden deze in het leven te roepen.

Gelijkwaardig aan de opvatting van ayatholla’s

Er is weinig verschil tussen de theocratische dictatuur in Iran en de opvattingen van westerse conservatieven. Hooguit zijn westerse conservatieven gemoderniseerd en wensen ze ze geen doodstraf te voltrekken met hijskranen, maar hun opvatting over het onderdrukken van individuele vrijheid, met name die van vrouwen, is gelijkwaardig aan de opvatting van ayatholla’s over individuele vrijheid.

Nu nog een definitief einde aan het zwakzinnige instituut ‘huwelijk’ en aan pre-middeleeuwse opvattingen als ‘het gezin is de hoeksteen van de samenleving’. Pas dan is het individu echt volledig vrij van op kinderlijke emoties en onbewijsbare stellingen gebaseerde individuele afwijkingen die dienen ter onderdrukking van vrije individuen.

Veel succesvolle abortussen toegewenst

Wat, uiteraard, niet wegneemt dat daarom progressieve politieke partijen de macht zouden moeten hebben. Dankbaar zijn voor progressieve verworvendheden is niet hetzelfde als naiviteit of irrationaliteit.

Dat gezegd hebbende wens ik eenieder nog veel succesvolle abortussen toe en veel, heel erg veel euthanasie. Vooral bij naderende dementie, aanhoudend therapie- en medicatieresistent psychisch lijden en terminale ziektes die de levenskwaliteit ernstig beperken.

 

Lees ook:

Reactie op TPO-artikel over afschaffing bedenktijd abortus: ‘Wat een walgelijk artikel!’
Afschaffen bedenktijd abortus: weerstand tegen verdergaande liberalisering abortus groeit
Chris Develing – Abortus: ‘Baas in eigen buik’? Baas in eigen blabla!

 

Doneer aan TPO!