Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Claudia de Breij

20-03-2022 09:31

Design en lifestyleDesign en lifestyle
 

Lieve Claudia,

Wat een schoft hè, die Arjen Lubach?

Jij wilde het net als Annabel Nanninga doen.

Weet je nog?

Annabel nam maandenlang een islamitische homoseksuele asielzoeker in huis die in een azc gepest werd vanwege zijn geaardheid.

Terwijl iedereen ter linkerzijde van de VVD haar voor ‘racist’ en ‘islamofoob’ uitmaakte omdat ze in de stijl van erkende scheldwoordenkunstenaars als Gerard Reve en Youp van ’t Hek de keerzijde van de architecten- en chirurgenimport belichtte (zoals hoe harteloze mensensmokkelaars Afrikanen lieten dobberen op zee), toonde zij in haar kleine huisje in Amsterdam in de praktijk wat een groot hart vermag.

In stilte.

Annabel was ongetwijfeld jouw voorbeeld.

Jij en je vrouw Jessica hadden die moeder en zoon uit Oekraïne in Utrecht ook in stilte willen opvangen.

Terwijl iedereen ter rechterzijde van de VVD jou voor ‘hypocriet’ en ‘deuger’ uitmaakte omdat je nog altijd geen vluchteling in huis had genomen, bewees jij in je grote huis in Utrecht in de praktijk stiekem wat een groot hart vermag.

En toen gooide die Lubach roet in het eten.

Die zei live op televisie in ‘De Avondshow’ waar je te gast was, terwijl je nog maar net de knoop van je jasje had los gedaan: “Ik moet… Ik begin meteen met iets wat ik je misschien helemaal niet mag vragen, maar ik ga het gewoon vragen. Ik ving iets op ehm… dat jij eh… bijzondere gasten in huis hebt…”

Tja, dan ga je niet liegen natuurlijk.

Liegen is fout.

Dus toen móest je wel toegeven dat jij twee vluchtelingen in huis hebt genomen.

En omdat je toch een beetje de regie over het gesprek wilde houden, vertelde je meteen maar dat die zoon kanker heeft en zo lekker dicht bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie woont.

Had je een heel lang voorgesprek gehad met zijn redactie over de onderwerpen die jullie zogenaamd spontaan zouden bespreken in zijn show, kwam-ie opeens hier mee…

Wat een kutstreek van Lubach.

Vooral omdat jij nu ongetwijfeld óók de vluchtelingenactivist prof.dr. Leo Lucassen en zijn roedel hongerige wolven achter je aan krijgt.

Al die jaren níet je zolder inrichten als appartement voor die gespierde jonge mannen uit Afrika die voor 6000 dollar een ticket voor zo’n rubberboot richting gratis huis, gratis zorg en gratis geld hebben gekocht, maar wél voor vrouwen en kinderen die écht zijn gevlucht voor een oorlog?

Dan ben je volgens dat soort dwaallichten een racist.

Ook gij, Claudia.

Welkom bij de club!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Dit snappen alleen jij en de Margriet-lezeressen. Ik neem het 22 oktober voor je mee naar Zwolle.