Partnerbijdrage

Vier redenen om te verhuizen naar Bonaire!

21-03-2022 15:54

Het woord ‘onontdekt’ wordt wat te veel gebruikt in reizen, maar Bonaire is dat echt, vooral buiten duikkringen. Deze Nederlands-Caribische natie vecht tegen de algemene perceptie dat er weinig afleiding te bieden is buiten de franje onder water. Bonaire ligt vaak in de schaduw van zijn meer populaire eilandburen, Aruba en Curaçao, zo erg zelfs dat zelfs immigratieagenten op luchthavens er nog nooit van hebben gehoord. Toch kan het maar zo dat je op vakantie gaat naar Bonaire en verliefd wordt op dit eiland. Zo erg zelfs dat je een auto en een huis koopt op Bonaire omdat je wilt emigreren naar dit Caribische eiland, je zult dan een auto huren Amsterdam moeten doen als je op vakantie gaat naar Nederland. Dat je wilt emigreren snappen we wel vanwege de onderstaande redenen!

Het is een paradijs voor flamingoliefhebbers

Bonaire is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters, maar het eiland is vooral een paradijs voor flamingoliefhebbers. Reizigers kunnen aankomen op de zeer roze Flamingo Airport, verblijven in Divi Flamingo Beach Resort en Casino, kijken naar het voetbalteam van SV Atlétiko Flamingo en winkelen voor flamingo-memorabilia in de boetieks van Kralendijk. Verschillende beschermde gebieden rond het eiland zijn exclusief gereserveerd voor de roze getinte nationale vogel, waaronder de zoutwaterlagune van Gotomeer. Andere flamboyante hotspots voor flamingo’s zijn Playa Funchi en de schilderachtige zoutpannen bij Slagbaai. Een auto huren Bonaire om al deze plekjes te bezoeken is absoluut een aanrader!

Het duikseizoen eindigt hier echt nooit

Bonaire als een duikparadijs is vereeuwigd op alle kentekenplaten van auto’s en gedurende 28 opeenvolgende jaren is het uitgeroepen tot de beste kustduikbestemming in het Caribisch gebied in de jaarlijkse Reader’s Choice Awards van Scuba Diving Magazine. Er zijn veel prachtige openbare duikplekken – 86 om precies te zijn en 54 daarvan zijn kantduikplekken en duidelijk gemarkeerd met felgele rotsen. De onderwaterwereld is fenomenaal, met meer dan 350 geregistreerde vissoorten en een milde stroming gedurende het hele jaar betekent dat het altijd veilig is om te duiken in de hyaline wateren van Bonaire.

Het heeft het grootste onbewoonde eiland in het Caribisch gebied

Bonaire is de thuisbasis van het grootste onbewoonde eiland in het Caribisch gebied (Klein Bonaire), met ongelooflijke snorkelmogelijkheden in warme, hemelse wateren. Bonaire is ook een van de zeldzame bestemmingen waar men kan snorkelen in kristalheldere mangroven zonder alligators en piranha’s. Mensen huren auto’s via een bedrijf dat autoverhuur aanbiedt om over het eiland te rijden, langs honderden gepensioneerde dienstezels en duizenden cactussen, op zoek naar enkele van de beste duikplaatsen die de wereld te bieden heeft.

Het heeft veel festivals en muziekevenementen

Wanneer kun je anders een 26 uur durend, non-stop muziek-, eet- en vuurspringfestival bijwonen voor mensen met de naam Juan en Pedro? Dit is het uitgangspunt van de festivals San Juan en San Pedro, die elk jaar in juni plaatsvinden in de dorpen Rincon, Nikiboko en Nord Saliña. De lokale bevolking kijkt ook elk jaar uit naar Dia di Boneiru (Vlaggendag) op 6 september, het Maskarada Nieuwjaarsdagfestival, en Barí wanneer drummende muzikanten de straat op gaan om rekeningen te vereffenen en alle geheimen van het afgelopen jaar te onthullen.