Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Amnesty International

25-03-2022 09:31

Willem Engel
Willem Engel. Schreenshot Twitter.

 

Beste mensen,

Lopen de donaties terug ofzo?

Lukt het jullie niet meer om journalisten tot free publicity te verleiden met de laatste larmoyante oproep aan China om de Taiwanese mensenrechtenverdediger Lee Ming-Che na vijf jaar gevangenschap eindelijk vrij te laten?

Zijn er niet voldoende plattelandsvrouwen en blanke meisjes met dreadlocks meer te vinden om in de bibliotheken briefjes aan buitenlandse gevangenen te schrijven?

Ik vroeg me dat af toen ik las dat het advocatenkantoor Boekx namens jullie de veroordeelde drugscrimineel Jeroen Pols van donatievehikel ‘Viruswaarheid’ had gesommeerd om wat dingetjes van internet te verwijderen waarbij gebruik gemaakt wordt van het Amnesty-logo en de jullie kenmerkende kleur geel.

Amnesty zou schade lijden door dat knutselwerk.

En sloot niet uit dat die schade nog verhaald gaat worden.

LOL.

Moeten jullie echt publiciteit scoren over de rug van een veroordeelde drugscrimineel die als ‘jurist’ leeft van donatieaalmoezen die de dansleraar hem toeschuift voor het voeren van kansloze processen?

Is dat hoe jullie een volgende reorganisatie of nog wat minder kantoorruimte in jullie prachtpand aan de Amsterdamse Keizersgracht proberen te voorkomen?

Krijgt directeur Dagmar Oudshoorn echt (meer dan) 142.211 euro per jaar om dit soort keuzes te maken?

Door de wappies en hun aanjagers juridisch aan te pakken?

Een zich als mensenrechtenorganisatie positionerende NGO als Amnesty kan zich volgens mij beter op echte boeven richten.

Poetin of Pols?

Ik zou het wel weten.

De eerste laat zich niets gelegen liggen aan mensenrechten in eigen land en sinds een maand ook aan die in het buurland Oekraïne.

De tweede beklaagt zich, met gebruik van jullie logo en kleur, over het feit dat het de Nederlandse Staat heeft behaagd de beroepshitsers Willem E. en Eline van ’t E., het godsdienstgekkie Max van den B. en de doorgedraaide mafklapper Huig P. een tijdje van de straat te houden.

 Als je tijd en geld hebt om voor de kleine krabbelaar Jeroen Pols te kiezen terwijl Vladimir Poetin mensen laat vermoorden in Oekraïne, heb je echt je prioriteiten niet op orde.

Maar jullie grootste sponsor, die alom in het deugcircuit aanwezige De Postcodeloterij, zal er vast blij mee zijn.

Die houdt niet van dwarsliggers op het pad naar de Verenigde Staten van Europa waar zich Social Justice Warriors noemende marxisten de wetten bepalen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje voor iedereen op kantoor! Om te vieren dat jullie de krant weer eens haalden.