Partnerbijdrage

Vier redenen om nog voor een vaste telefoon te kiezen

29-03-2022 12:44

In deze wereld van smartphones en streamingsdiensten, kies steeds meer mensen ervoor om geen vaste telefoon of televisieabonnement te nemen. Ben jij nog steeds wel een trouw gebruiker van lineaire televisie, dan staat je televisieabonnement waarschijnlijk niet te discussie. Maar kies je ook voor een alles in 1 abonnement met vaste telefonie? We geven vier redenen om toch nog voor een vaste telefoon te kiezen.

Niet kiezen wie je belt

Ken je dat, dat je iets wilt vragen of vertellen dat een heel huishouden aangaat, maar je alleen afzonderlijke nummers van de mensen in kwestie hebt? Dan moet je kiezen wie je belt. Voor jou wellicht op het eerste gezicht geen probleem, maar andere zijde kan dit toch een beetje ongemakkelijk zijn. Die keuze hoeft een ander niet te maken als jouw huishouden een vast nummer heeft. Dan gaat het er simpelweg om wie de telefoon opneemt. Het is dus een service aan je vrienden en familie om zelf een vaste telefoon te nemen.

Ook kunnen bellen bij kapotte smartphone

Mobiele telefoons kunnen problemen ontwikkelen waardoor ze gerepareerd of vervangen moeten worden. Misschien wil hij niet meer opladen of loopt de accu als een gek leeg. Misschien is je scherm aan gruzelementen. Maar je moet toch belangrijke telefoontjes kunnen plegen. Dan ben je blij als je thuis die vaste telefoon hebt, zodat je alsnog kunt bellen. Wel is het een goed idee om een boekje aan te leggen met telefoonnummers van anderen, want als je smartphone het niet doet, kun je ook niet zo je contactenlijst inzien. Hier kun je ook op voorsorteren door ervoor te zorgen dat je contactenlijst geïmporteerd wordt in je Google account. Zo kun je alsnog op de computer of de tablet bij je contactenlijst.

Niet onbereikbaar bij storing mobiele netwerk

Net zo goed als dat een vaste telefoon je een alternatief biedt wanneer je telefoon niet meewerkt, geldt het de andere kant op natuurlijk ook dat je niet onbereikbaar hoeft te zijn bij een storing op het mobiele netwerk van je provider als je een vaste telefoon achter de hand hebt. Dat is een prettige gedachte, ook voor anderen die je wellicht met spoed willen kunnen bereiken. Je doet dus niet alleen jezelf, maar ook anderen een plezier door voor die extra optie te zorgen.

Professioneler

Neem je een internetabonnement voor je bedrijf? Dan is het al helemaal verstandig om daar ook vaste telefonie bij te nemen. Het oogt namelijk veel professioneler als een bedrijf te bereiken is op een vast nummer in plaats van op een mobiel nummer. Dan kun je alsnog een telefooncentrale achter dat vaste nummer plaatsen, zodat telefoontjes naar de juiste persoon doorgezet kunnen worden, desnoods op diens mobiele nummer. Een bedrijf heeft een algemeen nummer nodig. Als dat nummer een mobiel nummer is, suggereert dit dat het om een kleine eenmanszaak gaat. Niet dat daar iets mis mee is, maar als dat niet de realiteit is voor jouw bedrijf, is dat een schijn die je waarschijnlijk zult willen vermijden.

Het dus zeker het overwegen waard of die vaste telefoon toch niet van pas kan komen voor jou en je huishouden of bedrijf. Het kost je bovendien ook nog eens weinig als je er zelf niet actief mee belt, dus om de kosten hoef je het niet te laten.