Herman Brusselmans – Vlaamse of Nederlandse schrijvers: flikkers, lelijke wijven, joodse nitwits, non-binaire hermafrodieten

20-04-2022 12:54

Herman Brusselmans
Herman Brusselmans. Foto: Michiel Hendryckx/wikimedia. Bewerkt door TPO.

Ik veronderstel dat de Nederlandstalige literatuur jullie geen vliegende reet interesseert. Dat siert jullie. Jullie hebben gelijk dat het enige wat jullie met een roman doen ‘m in het vuur gooien is. Jullie valt niks te verwijten als jullie, terwijl er in de verte een Vlaamse of Nederlandse schrijver opdoemt, snel drie straten omlopen. Maar gelukkig is de kans klein dat jullie ooit een Vlaamse of Nederlandse schrijver zouden herkennen. Ik zal jullie dit zeggen: het zijn met z’n allen halvegaren, flikkers, lelijke wijven, kale hufters, joodse nitwits, non-binaire hermafrodieten, stinkende hoeren, linkse activisten, gekleurde rukkers, feministische nichten, en stotterende brabbelaars.

‘Wie dan weer compleet haarloos is, is de huidige koningin van de Nederlandse Letteren, de heer Lucas Rijneveld’

Er is eigenlijk maar één schrijver die in geen enkele van die categorieën thuishoort en dat ben ik. Ik ben een normale, heteroseksuele, witte, oude, antiwokegerichte, langharige, kettingrokende, monogame, zich van niks aantrekkende, motorrijdende lul de behanger. Of denken jullie dat de halfbejaarde, een veel te grote bek opzettende, over hangtieten beschikkende, zeer slecht schrijvende valse blondine Stella Bergsma ooit motor heeft gereden? Ze zou geen Suzuki uit een Honda kennen, zelfs al zei je tegen haar: ‘Een Suzuki heeft twee wielen, Stella, en een Honda heeft een stuur.’

Of Arnon Grunberg. Nog zo’n sukkel die nog nooit van het motormerk Triumph gehoord heeft. Triumph is trouwens ook de naam van een lingeriemerk, en daar heeft Arnon Grunberg ook nooit van gehoord. Z’n vriendin Nina Weijers, zelf eveneens een schrijfster van zuig m’n pik, draagt als ondergoed zelfgebreide vodden, en die geven haar zoveel jeuk dat het zelfs te merken is aan de lamlendige stilistiek van haar kutboeken.

Of Splinter Chabot. Die is zodanig een homo dat hij een dildo in z’n hol heeft laten vastnaaien met ijzerdraad. Hoe hij dan aan schijten toekomt, het is een raadsel zo groot als de volle testikels van Chabot, die naar het schijnt wel dagelijks geleegd worden in de bakkes of de handpalm van een van z’n culturele gayvriendjes uit de achterbuurten van de Hilversume media of de Amsterdamse grachtengordelpennenlikkers.

Of Bregje Hofstede, die driekwart van haar tijd bezig is met het opkomen voor minderheidsgroepen en het overige kwart geen besef heeft van hoe ze dat opkomen precies moet aanpakken. Dus pakt ze het aan door totaal onleesbare columns en opiniestukken te schrijven, waarin nooit maar dan ook nooit het n-woord voorkomt, of het f-woord, of het l-woord, of het x-woord, of het woord waarmee ze zelf het beste kan gedefinieerd worden: o-ver-bo-dig. On-be-nul-lig. Ri-di-cuul. Be-wust be-schik-kend o-ver baard-groei.

Wie dan weer compleet haarloos is, is de huidige koningin van de Nederlandse Letteren, de heer Lucas Rijneveld, die door haar moeder Marieke wordt genoemd. Ze heeft tot nu toe vijf boeken geschreven, die samen drieëntwintig literaire prijzen hebben behaald en geen enkele van die prijzen heeft om het even welk flutboek van haar ooit verdiend. De enige vraag die haar miljoenen semi-analfabete lezers bezighoudt luidt: is Lucas een man of een vrouw? Of is ze iets tussenin, zoals de meeste vrouwen van heden ten dage? Of is ze een man die ontdekt heeft hoe onleuk het is om een vrouw te zijn? Of heeft ze een vagina of een penis of allebei of geen van beide of zeikt ze via haar navel? Wat ze ook is, ze zal ons ongetwijfeld nog jaren en jaren bestoken met letteronkundige rommel en ze komt zoveel op tv dat iedereen haar ondertussen wel kent, en ik raad jullie dit aan: als Lucas in de verte opdoemt, loop dan geen drie maar drieëndertig straten om. Ze ruikt ook nog redelijk onfris uit haar bekkie.

 

Lees ook van Herman Brusselmans:

‘Woorden als ‘neger’ en ‘Lucas Rijneveld met haar kleine testikels’
Laat mensen van mijn leeftijd godverdomme met rust
Dat die verdomde Overmars met z’n lul doet wat ie wil

 


 
 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Dankzij Mai Spijkers had Ronit Palache nog iets anders dan haar tieten om mee uit te  pakken

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Een non-binaire heteroseksuele lesbienne zonder tieten

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Die Nathan Aké is een nare, irritante, sadistische klootzak’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Bregje Hofstede, een hysterica zal ze zonder twijfel altijd blijven

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Lang leve de wijven!

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Jeroen Brouwers was een gestampte boer met manieren van een hyena’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Weg met het Eurovisiesongfestival, welkom Johan Derksen!

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Verdomd als het niet waar is, er zat een kaars in m’n anus

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – De Volkskrant weigert om m’n mail te beantwoorden

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Woorden als ‘neger’ en ‘Lucas Rijneveld met haar kleine testikels’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Volkskrant recenseert nooit meer boek van mij, kan ik met zekerheid zeggen’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Dat die verdomde Overmars met z’n lul doet wat ie wil

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Je moet rekenen dat Poetin dol is op negers’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Pim Broeklutje stond nummer 14 op PVV-lijst in Spijkenisse

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Over Jort Kelder is bekend dat hij een koude vis is in bed’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Vladimir, ik zweer dat ik België niet zal binnenvallen’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Transgenders, ik heb het ondertussen wel gehad met die pipo’s

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Marc Overmars, met z’n onnozel lulletje

Podcasts

TPO PODCAST

TPO Podcast 362 met De Schijn Bedriegt Veelo en Wat Zeg Je Brussen

Lees verder
TPO PODCAST

TPO Podcast 360 met Stikstof Veelo en Ledenmotie Brussen

Lees verder