Nieuws

Grondpersoneel start wilde staking op Schiphol

23-04-2022 10:47

KLM
Peter Gudella / Shutterstock.com

Update: Schiphol roept reizigers op vanwege drukte niet meer naar de luchthaven te komen.

Grondmedewerkers van KLM hebben zaterdagochtend het werk op Schiphol stilgelegd uit protest tegen slechte arbeidsvoorwaarden. Enkele tientallen vluchten zijn al geannuleerd en er lijkt nog geen zicht op een hervatting van de werkzaamheden. René de Groot, operationeel directeur van KLM, zou nu in gesprek zijn met de medewerkers om een oplossing te vinden. Het personeel helpt mensen nog wel van het vliegtuig af, maar de bagage blijft voorlopig in het ruim liggen.

De staking is wild, dat wil zeggen niet aangekondigd en schijnbaar spontaan. Volgens de FNV bestaan de klachten tegen KLM er onder andere uit dat het bedrijf weinig vaste contracten geeft, en het personeel er relatief slecht betaald wordt.

Volgens de FNV heeft het bagagepersoneel donderdag een mail ontvangen waarin werd uitgelegd dat een deel van hun werk binnenkort wordt uitbesteed aan een extern bedrijf. Dit zou te maken hebben met een personeelstekort, maar dit tekort zou volgens het bestaande personeel beter opgelost kunnen worden met betere arbeidsvoorwaarden.

 

Gelukkig werkt de klok nog wel: